Folyamatosan képzik a határvadászokat

Illusztráció: police.hu
Mics Flóra
2022.07.21. 12:49

A Győr+ Reggel mai adásában Major István rendőrszázadossal, a Megyei Rendőrfőkapitányság toborzócsapatának vezetőjével beszélgettünk.

Hirdetés

A Magyar Rendőrség hazánkra egyre fokozódó illegális migráció hatásának enyhítését, illetve Magyarország államhatárának védelmét célozza meg a szerződéses határvadász toborzással. A képzésre való jelentkezés feltételei a cselekvőképesség, a magyar állampolgárság, legalább alapfokú iskolai végzettség megléte, illetve a jelentkezéskor betöltött  18. , de be nem töltött 55. életév és a bűntetlen előélet.

A négy hetes ingyenes képzés a későbbi szolgálati helyszíneken zajlik, elsősorban Magyarország déli és keleti megyéiben. Az alapvető feladatok közé az államhatár rendjének védelme, a határ őrzése, illetve az államhatár rendjét veszélyeztető cselekmények megakadályozása tartoznak – mondja Major.

A határvadász képzések folyamatosan zajlanak, a jelentkezéssel kapcsolatban a Megyei Rendőrfőkapitányságon, illetve a police.hu oldalon tudnak informálódni az érdeklődők.

Major Istvánnal Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi beszélgettek.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Reggel | #határvadász | #rendőrség |