Hirdetés
Győr+ Konyha

Középpontban a kacsa

Creative Chef
2020.03.08. 13:30

Nagy Eszter creative chef újabb ízletes fogásokkal készült!

Hirdetés

Vegán főzelék és rántott kacsafalatok

Nagy Eszter creative chef az egészséges és könnyen elkészíthető tavaszi főzelék mellé kétféle feltétet is ajánl, gondolva a vegetariánusokra és a húst kedvelőkre egyaránt. A rillettes szálasra húzott, zsírjába visszaforgatott „maradék” zsíros pecsenyehús, ami kenyérre kenve akár vendégváró falatnak kínálva is igazi csemege. Most jó magyar szokáshoz híven, kirántva helyezzük a főzelékre, de bármilyen egyéb körettel is kiváló.

Hirdetés

Kókusztejes zellerfőzelék karamellizált céklával

Hozzávalók:

  • 1 kg zeller
  • 200 g burgonya
  • 200 g hagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 200 g sűrű kókusztej
  • só, bors
  • 300 g cékla
  • 30 g cukor

A hagymát, a burgonyát és a zellert durvára vágva lepirítjuk, majd a pirítás végén a szeletelt fokhagymát is pár másodpercre hozzáadjuk, és annyi vízzel felöntve, hogy ellepje, az egészet vajpuhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, a maradék vizet elforraljuk, és az alapot a kókusztejjel krémesre turmixoljuk. (Tipp: minél puhábbra főzzük a zöldségeket, annál könnyebb dolgunk lesz a turmixolásnál és annál selymesebb főzeléket kapunk.) A krémfőzeléket utólag sózzuk-borsozzuk.
A céklát meghámozzuk, durva kockákra vágjuk és kicsit leolajozva, lecukrozva tepsire helyezzük. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.


Rántott kacsa rillettes

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • kb. 1 kg zsír
  • 2 db közepes lila hagyma
  • fél fej fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ág rozmaring

A combokat két órára 8 százalékos sóoldatba helyezzük, majd az idő leteltével bőrrel lefelé egy kisebb jénai tálba rakjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát és a fokhagymát és az olvasztott zsírral ellepve egy éjszakára 80 fokos sütőbe helyezzük. Reggel a combokat és a hagymát szűrőkanállal kiemeljük, és a húst a csontokról lefejtve, szálasra húzzuk. A hagymákkal és 3-4 kanál zsíros pecsenyelével összekeverve egy folpackkal bélelt tepsibe lapogatjuk és dermedésig a hűtőbe tesszük. (A bőrt is nyomkodjuk szét és adjuk a keverékhez.) Amikor a hús keményre dermedt, tetszőlegesen felszeleteljük és panírozás után hirtelen forró olajban kisütjük.

Kapcsolódó témák: #creative chef |
likeold
a fb oldalunkat