Győr+ Konyha

Háromsajtos őszi lepény

Fotó: Szarka Zsófi
Szarka Zsófi
2019.11.30. 11:01

Kártyapartihoz, lányos és fiús estékhez pár perces finomság, amiből nem elég egy adagot készíteni. Nagyon sajtos lepény, amit ebben az esetben dagasztani sem kell.

Elárulom már az elején, hogy tortilla lapokból áll, ami között szintén sajt van és a tetején még több található. Mindenki szereti és soha nem elég belőle. Nem az egészséges alapanyagaink egyike, főleg nem az esti órákban, de rendelt pizza és nachos helyett ez sokkal jobb falat lesz. Engem a sok-sok őszi finomság ihletett meg a hűtőből és a pultról, amit folyamatosan nassolunk, de együtt a dió, sütőtök, kéksajt és a sonka, jóval finomabbak.

Bevásárló lista 3 lepényhez:

  • 6 lap tortilla
  • 150 g mozzarella
  • 12 szelet extra vékony sütőtök szelet
  • 1 db körte
  • 15 szem durvára vágott dió
  • 100 g kéksajt
  • 6-8 szelet spanyol sonka
  • friss bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

Hajszálvékonyra szeletelem a sütőtököt, sütőpapírra téve 180 fokos sütőben 10 percig elősütöm. Félreteszem. A tortilla lapot ugyanazon sütőpapíros tepsire teszem, ráreszelek egy gombócnyi mozzarella felét, erre ráteszem a másik tortilla lapot. Ezt követően ezt a réteget is megszórom a mozzarella másik felével.

Kirakom a sütőtökkel, vékonyra szeletelt körtével, durvára tört dióval, kéksajttal, sonkával, friss borssal szórom, pici sóval hintem, és 1 ek olívaolajjal locsolok minden lepényt. Sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A felsorolt mennyiségekből 3 lepény jön majd ki, így osszunk el mindent három felé.

Tipp: A lepényt még forrón szeletelem, mert a széle hidegen ropogóssá válik.

Kapcsolódó témák: #Szarka Zsófi Konyhája |