Győr+ Konyha

Frittata – ráérünk erre még!

Fotó: Szarka Zsófi
Szarka Zsófi
2019.11.16. 09:29

Vannak olyan napok, amikor több időnk van a reggeli elkészítéséhez. Ez a gazdag tojáslepény tökéletesen ráérős, gazdag finomság lesz.

A frittata egy mindent elbíró, teljesen amatőröknek készült recept, ami tükrözi a gazdaságos konyhát, a maradékok felhasználását és a kreativitásnak is helyet hagy. A nálunk rántotta, omlett képének egy másfajta variációja, de a legjobb tulajdonsága mégis csak az, hogy bármit tehetünk bele.

Nem honos országunkban, ám ahogy átlépjük a határokat, szinte minden európai városban megtalálható a reggeliző bárok kínálatában. Nem másért, hanem mert olcsó, egyszerű és tartalmas étel. Én most egy gombás-petrezselymes-sajtos-sonkás verziót készítettem, de elhoztam még a három másik kedvencemet is ötletnek.

  1. Spenótos-feta sajtos-baconos
  2. Kolbászos-kukoricás-paradicsomos
  3. Tepertős-kápia paprikás-borsos

Bevásárló lista:

  • 6 db tojás
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 100 g sonka
  • 100 g füstölt sajt
  • kis csokor petrezselyem
  • 200 g laskagomba

Elkészítés

A hagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom az aprított szalonnát és a gombát, majd 5-6 percig magas lángon lesütöm. A végén adom hozzá a szeletelt, friss petrezselymet és félreteszem. Egy nagy tálban felverem a tojásokat, sózom, borsozom. Hozzáadom a füstölt sajtot és végül a lesütött keveréket. Alaposan elvegyítem, egy kis sütőtálba teszem, hogy magas legyen a lepény. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt elkészül. Salátával, kenyér között vagy önmagában is mennyei.

Tipp: Egy késhegynyi szódabikarbónától még magasabbra nő a lepény, valamint levegősebb lesz.

Kapcsolódó témák: #Szarka Zsófi Konyhája |