Medvehagymából fasírt, csokiból szuflé

Győr+
2019.03.24. 18:02

Március és április a medvehagyma szezonja, néhány hozzávalóból gyorsan készíthetünk egészséges és könnyű vacsorát a családunknak, desszertnek pedig csokoládéból készített szuflét ajánl Nagy Eszter creatív chef.

Medvehagymás lazacfasírt langyos salátával

Hozzávalók a fasírthoz:

30 dkg lazac

1 db tojás

1 dl tejszín

1 db zsemle (turmixgépben aprítva)

1 nagy marék medvehagyma

só, bors

(1 db zsemle a panírozáshoz és olaj a sütéshez)

A salátához:

2 nagyobb darab sárgarépa

1 db cukkini

1 csokor retek

1 csokor újhagyma

3 ek. olívaolaj

2 ek. fehérborecet

pár csepp édesítőszer

csipet só

A medvehagymát a tojással és a tejszínnel pépesre turmixoljuk, a lazacot apró darabokra vágjuk, a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk és 10-15 percet állni hagyjuk. Amikor a massza összeállt, kis gombócokat formázunk belőlük és friss zsemlemorzsába forgatva forró olajban aranybarnára sütjük őket.

A sárgarépát és a cukkinit zöldséghámozóval szeleteljük és kevés olajon előmelegített serpenyőben néhány percig hőkezeljük. Utána hozzáadjuk a szeletelt retket, az aprított újhagymát és sóval, ecettel, olajjal, valamint kevés édesítővel ízesítve átforgatjuk.

Csokoládészuflé friss eperrel

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

8 dkg vaj

4 db tojás

1 púpozott ek. liszt

friss eper

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat és a lisztet, majd az egészet homogénné keverjük.

A tojásfehérjét felverjük és a csokis masszával alaposan összeforgatjuk.

Kivajazott-cukrozott formákba töltjük körülbelül kétharmadig és előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben nagyjából 10 percig sütjük. Friss eperrel tálaljuk.

Fotó: Marcali Gábor