Győr+ Konyha

Áfonyás-diós kevert

Fotó: Szarka Zsófi
Szarka Zsófi
2020.02.21. 08:11

Az áfonya és a dió közös tulajdonságai: lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert.

Az áfonya ráadásul védi a sejteket, lassítva az öregedési folyamatokat, nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben, mi több, tökéletes zsírbontó. Mindemellett a dió napi felszívódó olajokat biztosítja, energiát nyerünk pár szemből is, és ezáltal koncentrálni is jobban tudunk. Mindez tizenegy óra környékén és a kissé melankolikus délutánokon is kapóra jön, ha bekapunk pár szemet mindkét gyümölcsből. Még jobb fogyasztani sütemény formájában, ezért egy almás-fahéjas alapban isteni a dió és áfonya elrejtve, amit nassolhatunk.

Bevásárló lista:

3 db tojás

200 g rozsliszt

2 db alma reszelve

fél csomag sütőpor

1 ek fahéj

2 ek kókuszzsír

2 ek eritrit vagy méz

150 g pucolt dió/mandula

150 g friss/fagyasztott áfonya

150 ml natúr joghurt

csipet só

Fotó: Szarka Zsófi

Elkészítés:

A tojásokat kikeverem a mézzel vagy eritrittel. Az almákat lereszelem, meghintem sóval. Ekkor jöhet az olvasztott kókuszzsír és minden további hozzávaló az áfonyán kívül. Azzal majd a tetejét szórom meg arányosan. Egy spatulával alaposan kikeverem a masszát.

170 fokos, előmelegített sütőben 50 percig sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben sütöm. Tálalás előtt egy kicsit hagyom hűlni, hiszen a belseje szaftos és könnyen törik melegen.

Kapcsolódó témák: #Szarka Zsófi Konyhája |