Hirdetés

Keresztmetszetek

Fotó: Marcali Gábor
Farkas Mónika
2020.07.31. 07:08

Mint annyi mindent, a Rosta S. Csaba vezette győri és budapesti építésziroda, a Regionális Alternatív Stúdió harmincéves jubileumának megünneplését is felülírta a járvány.

Hirdetés

Végül június végén megtarthatták a reprezentatív kiállításmegnyitót és koncertet a Budapesti Építészeti Központban, a tárlat augusztus végéig látogatható a fővárosban. Az összegző bemutatkozás a szervezők reményei szerint Budapest majd Pécs után Győrött is látható lesz, annál is inkább, hiszen a tárlat városunk több jól ismert épületét is bemutatja.

A Győr+ Rádió Győr+ Este műsorában Rosta S. Csaba építész elmondta, a kiállítással azt szeretnék megmutatni, hogyan vált nagykorúvá stúdiójuk, fejlődésüket milyen izgalmas munkák jellemzik. „Egyfajta keresztmetszet, visszatekintés volt a célom” – vallja a neves építész. A több száz munka közül 66 makettet állítottak ki, jellemzően azokat, amelyek megvalósultak, valamint láthatóak a koncepciókról készült filmek is. A jóízű esti beszélgetés Rostáék győri otthonában, az 1996-ban Az év lakóháza díjjal kitüntetettpataházi épületben készült.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió |
likeold
a fb oldalunkat