Váray László dalpremier a Győr+ Rádióban

Kék folyó

Farkas Mónika Fotó: Ács Tamás
2023.09.28. 14:07

Élő stúdiókoncerttel és országos dalpremierrel jelentkezett a Győr+ Este szerdai műsora. Váray László és barátai hozták el legújabb szerzeményüket, a Kék folyót, melyben a megtalált boldogságról énekelnek. A győri zenekar sikeresen visszatért a COVID előtti menetrendhez, a felpörgetett fesztiválidőszak után az ősz is mozgalmasnak ígérkezik.

Szinte már hazajárnak a Győr+ Rádióba, szerda este ismét élőben szólt a szédítő és izgalmas blues és rock and roll. Váray László és barátait Farkas Mónika és Ferenczy Balázs faggatták az idei év nagy bemutatkozásairól és legújabb dalukról, a Kék folyóról. Az énekes-dalszerző elmondta, a dallam már nyolc éve megszületett a fejében, és annak rendje és módja szerint balladának szánta, de az azóta megszületett szöveg már más stílus után kiáltott. A Kék folyóban bár megjelenik a rá jellemző cinizmus, mégiscsak arról szól, hogy megtalálja a hőn áhított boldogságot. Laci azt is elárulta, hogy a Petőfi 200 évfordulóból ő sem maradhatott ki, a korábbi Nemzeti dal után, született egy újabb változat a költő egyik versére, amolyan country funky stílusban.

Galéria: Ács Tamás

Boldogság járja át a győri zenészeket, hiszen Az utazó című szólóalbum sikeres, a korong számos dala kiválóan szerepel a Győr+ Rádió zenei listáján is. Laci zenész és alkotó barátaival, Alasztics Balázzsal (szaxofon), Rugovics Zoltánnal (billentyű) és Kovács Gáborral (ütőhangszer) járja kis hazánkat és a nagyvilágot. Összegezve elmondták, visszatért a COVID előtti teljes menetrend, sikerrel kimaxolták a 2023-as fesztiválszezont. Az ősz is mozgalmasnak ígérkezik, a hétvégén a varsói Liszt Intézet meghívásának nagy örömmel tesznek elege, ahol az Akusztik Stand Up mellett, a Belvárosi Betyárok dalaival a kint élő magyar óvodásokat szórakoztatják majd. Amerika is visszavár, a tavaszi klipforgatás után ismét hódító körútra indulnak az óceánon túlra.

Váray László és barátai – élő stúdiókoncerttel és országos dalpremierrel jelentkezett a Győr+ Este.

Kapcsolódó témák: #dalpremier | #zene |