Hirdetés
Gázfröccs hír: Koenigsegg Gemera

Négyüléses szupersportautó

Győr+
2020.03.16. 17:31

A svéd Koenigsegg kissorozatban gyárt szupersportautókat, melyek sorban döntik meg a szériagyártású autók sebességrekordjait. Most egy négyüléses csodát mutattak be.

Hirdetés

A Gemera több szempontból is egyedi. Egyrészt a dizájn egyértelműen a márkára jellemző stílusjegyeket viseli magán, mégis nagyobb tér van benne, mint bármilyen Koenigsegg-ben eddig volt. Egy 4 személyes, két csomagtartós utazóautót alkottak a tervező, csodás, előrebillenő ajtókkal.

Négy főnek is elég a hely, miközben adott a száguldás

A lemezek alatt folytatódik az ámulat. A hármas szám körül forog minden. A belsőégésű motor háromhengeres és fel van készítve a bioüzemanyagokra. Ezen kívül három villanymotor is segít a hajtásban. Ebből egy-egy a hátsó kerekeket, egy pedig az elsőket segíti. A háromhengeres, 2 literes benzines erőforrás 600 lóerőt tud leadni, de együtt a négy motor akár 1700 lóerőt! 1,9 mp alatt gyorsít százra és 400 km/h a végsebessége. Egyébként a kis motor további érdekessége, hogy vezérműtengely nélküli konstrukció, elektronikusan mozgatott szelepekkel rendelkezik, ami minden eddiginél jobban optimalizált működést biztosít – ami egy sportautónak abszolút előny. A svéd gyártó 300 darab gyártását tervezi.

Hirdetés
A márkára jellemző, előrebillendő
Kapcsolódó témák: #Autós hír | #Gázfröccs | #Újautó |
likeold
a fb oldalunkat