Megyei fejlesztés

Vámosszabadi: Megnyitó ünnepség a bölcsődében

Fotó: Németh Boglárka
Győr+
2022.01.07. 16:49

Vámosszabadin a TOP-1.4.1-19-GM1- 2019-00006 kódszámú pályázat keretében épült meg az új bölcsőde, amely már a működési engedélyt is megkapta.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Ambrus Gellért polgármester.

„A bölcsőde megépítésének gondolata még 2018-ban fogant meg, amikor is megjelent a híre a Pénzügyminisztérium bölcsődefejlesztési pályázatának. Mivel már akkor is jelentős lakosságszám és gyerekszám növekedés volt, mindenképpen szükség volt egy ilyen jellegű intézményre” – fogalmazott beszédében Ambrus Gellért. A polgármester ezek után egy emléklapot is átnyújtott dr. Nagy Istvánnak és Németh Zoltánnak, ezzel köszönve meg a projektben való támogató közreműködésüket.

„Az előző évi, év végi fejlesztés-cunami után most ismét szalagot vághatunk, ezzel igazolva, hogy a megye töretlenül fejlődik. Mondhatjuk azt is: Győr-Moson-Sopron megye előre megy, nem hátra.” – mondta Németh Zoltán, majd hozzátette: a bölcsődei fejlesztések a kormányzati családpolitikát is erősítik.

„Örülünk annak, hogy elérkezett ez a pillanat is, hogy 24 férőhellyel megnyílhatott az új bölcsőde. Az ünnepségre jövet gondoltam bele, hogy az elmúlt 10 évben mennyi minden történt Vámosszabadi életében. Hálás vagyok az önkormányzatnak, az itt élő embereknek, hiszen voltak terveik, voltak elképzeléseik azzal kapcsolatban honnan-hová szeretnének eljutni.” – hangzott el dr. Nagy István köszöntőjében. Az országgyűlési képviselő beszédében a polgármesternek is gratulált áldozatos munkájáért.

A napelemes, csaknem 300 négyzetméteres épületet a köszöntők után megáldották, majd a szomszédos óvodába járó gyerekek mutatták be az alkalomra készített, bájos műsorukat.

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr-Moson-Sopron |