Hirdetés

Örökzöld slágerek, igazi sztárparádé az Adyvárosi Családi Napon

Fotó: Vig Norbert
Bajzát Zsuzsi
2022.07.30. 21:44

Ha milliók nem is, de többezren énekelték ma a dalokat az Adyvárosi Családi Nap programján, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talált magának izgalmakat a Szenes Iván Parkban és annak környékén. A legendás dalszövegíró slágereit többek között az Apostol Zenekarral, Kocsis Tiborral, Opicz Barbival, és Binhkyvel együtt dúdolta a szép számú közönség.

Hirdetés

Hatalmas sorok kígyóztak szombat délután az Adyváros tó partján, a legnépszerűbb a lufihajtogatás, és az eurobongee volt, de sokan várakoztak arcfestésre, és a vizes játékokra is. Igazi gyerekparadicsommá változott a tér, ahol mindenki jól érezhette magát. Természetesen a felnőttek is, nagyon sokan érkeztek hogy meghallgassák a Takáts Tamás Blues Band koncertjét.

A zenekar egy ideje nem játszott a városban, de ahogy a frontembertől megtudtuk, mindig kiemelt helyen szerepelt a szívében Győr. “Egyszer majdnem én is győri lettem, az édesapámat ideszólította volna a munkája, de talán pont miattam, a tanulmányaim miatt nem vállalta el azt az állást” – emlékezett vissza az énekes, aki azt is elárulta, hogy az a szeretet ami a közönség felől árad, még mindig rengeteg energiával tölti el őket. Az összeszokott muzsikusok régi nagy slágerekkel, és új felvégtelekkel is szórakoztatták a közönséget, akik szinte kívülről fújtak minden dalt. Természetesen a legnagyobb sikere a Pocsolyába léptem című nótának volt, ezt mint mindig, most is a zenészekkel együtt fújta a közönség.

Hirdetés

Galéria: Ács Tamás

A koncert után a mai rajzverseny eredményhirdetését láthatta, hallhatta a közönség. A gyerekeket több korosztályban is díjazták a Mokka Csoport képviselői.

Délután 18:45-kor Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester együtt köszöntötte a tömeget, a városvezető elárulta, már jóval a megnyitó előtt a helyszínen volt, és végighallgatta Takáts Tamásék koncertjét. Mint mondta, örül annak, hogy ilyen sokan eljöttek erre a programra, így tisztelegve egy olyan legendás alkotó előtt, mint Szenes Iván. 

A dalszerző lánya, Szenes Andrea volt annak idején az ötletgazdája az emlékestnek. Úgy nyilatkozott, mindig öröm számára, hogy ha Győrbe hozhatják el a rendezvényt. “Nagyon szeretem ezt a várost, és nagyon hálás vagyok Radnóti Ákos alpolgármester úrnak, hogy ennyire felkarolta a programunkat. Mindig figyelünk rá, hogy külön Győrre állítsuk össze a dalokat, és az is fontos számunkra hogy minden évben hozzunk egy fiatal tehetséget. A választásunk idén Binkhyre esett.” – mondta el stábunknak Andrea. 

A Szenes Iván Emlékest Kocsis Tibor produkcióival kezdődött. Szinte már hagyomány, hogy ő adja elő a rendezvényre formált nagy klasszikus átiratát, a Találkozás a Szenes Iván Parkban című dalt, melyet egy emberként énekelt vele a közönség. Tibor úgy fogalmazott, mindig nagy öröm neki a városba jönni, és évről évre kíváncsian várja, hogy milyen dalokat szánnak neki a szervezők. Idén két Hofi számot is kapott, aminek nagyon örült, hiszen közel érzi magához a humorista karakterét.

Nyári Károly Prima díjas magyar jazz-zongorista, énekes, dalszerző, előadóművész hazajár a városba. Nem csak azért, mert Győrben született, hanem mert városunk díszpolgára is. “Imádom a várost, az itt élő embereket, mindig boldog vagyok, amikor itt zenélhetek” – mesélte mosolyogva az énekes, aki most Alíz lányával érkezett az emlékestre. Együtt és külön is adtak elő produkciókat, amiket a közönség vastapssal üdvözölt.

Az este egyik legjobban várt zenekara a több, mint fél évszázados múltra visszatekintő Apostol zenekar volt. Meződi József vidáman mesélt a Győr+ kérésére a koncertjeikről, hiszen a csapat még most is aktívan járja az országot. “Nagyon érdekes dolog történt nem rég az egyik fellépésünkön. Lenéztem a színpadról, és megláttam, hogy ott áll egy család, amelyből mind a négy generáció képviseltette magát. És tudják mi volt az érdekes? Mindegyikük kívülről fújta a dalainkat. Na ezért érdemes csinálni.” – fogalmazott az énekes, aki most sem csalódott a közönségben, hiszen felkészült és lelkes kórusnak bizonyultak a koncertre kilátogatók.

Az est egyik csúcspontja Binkhy fellépése volt. Nem csak azért, mert idén először jött hozzánk ezzel a produkcióval, hanem azért is, mert együtt énekelt a színpadok Radnóti Ákos alpolgármesterrel. A terület önkormányzati képviselője minden évben igyekszik meglepni a közönséget extra produkcióval, így a kora délutáni Mickey egeres jelemezt öltönyre cserélte estére, és a fiatal előadóval együtt újra megénekeltette a közönséget a Nem csak a húsz éveseké a világ című örökzöld slágerrel.

Az est folyamán fellépett még többek között Opicz Barbi és Zalatnai Sarolta is, akiket szintén hatalmas ovációval fogadott a tömeg.

Az Adyváros Családi Nap idén is nagy sikerrel zajlott, még az olykor szemerkélő eső, vagy a programmódosítások sem tudtak elvenni a rendezvény fényéből. Egész biztos, hogy sokan várják az újboli találkozást, 2023-ban is, a Szenes Iván Parkban. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Bajzát Zsuzsi

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #családi nap | #program | #tóparty |
likeold
a fb oldalunkat