Tisztíts meg egy szigetet!

Győr+
2021.04.11. 16:27

Győr város területén 141 szelektív hulladékgyűjtő sziget található, melyek közvetlen környezete a nem megfelelő használati szokások miatt sokszor szemetes, koszos. A Föld Napja alkalmából 2021. április 22-én „Tisztíts meg egy szigetet!” elnevezéssel egy közös kampányt szervez Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt.

Hirdetés

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Iskolai osztályokból, lakóközösségekből, munkahelyi kollektívákból, baráti társaságokból, családtagokból alakult maximum 10 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik vállalják egy szelektív hulladékgyűjtő sziget megtisztítását.

Melyik szelektív hulladékgyűjtő szigetet lehet megtisztítani?

Győr Megyei Jogú Város közigazgatási területén található 141 db szelektív hulladékgyűjtő sziget bármelyikét, amelyik rendbetételre szorul.

Hogyan kell jelentkezni a hulladékgyűjtő sziget megtisztítására?

A www.gyorplusz.hu weboldal „Föld Napja” menüpontjában (ennek a cikknek a legvégén) megtalálható a 141 db győri hulladékgyűjtő sziget pontos címe. A listában még zölden szereplő sziget megtisztítására lehet jelentkezni. A csapat által kiválasztott sziget sorszámát, a csapat létszámát, valamint a csapatkapitány nevét, e-mail címét és telefonszámát kell elküldeni a kukaberci@gyorplusz.hu e-mail címre.

A listában már pirossal szereplő hulladékgyűjtő szigeteket egy másik csapat már lefoglalta, így annak megtisztítására már sajnos nem lehet jelentkezni.

A sikeres regisztrációról visszaigazoló e-mailt küldünk.

Milyen eszközöket biztosítunk a munkához?

Kesztyűt a csapat minden tagjának, valamint csapatonként 3 db szemeteszsákot.

Hol és mikor lehet átvenni ezeket az eszközöket?

A tisztításhoz biztosított eszközöket a Győr+ Média Kodály Zoltán utca 32/a alatt található székházában lehet átvenni 2021. április 20-án és április 21-én 8:00 és 16:00 óra között. Az átvételkor a csapatkapitánynak be kell diktálnia az általuk lefoglalt sziget sorszámát, és az adatok egyeztetését követően adjuk át az eszközöket.

Hogyan kell megtisztítani a hulladékgyűjtő szigetet?

Kérjük a csapatot, hogy a rendbetétel előtti állapotról készítsen egy fényképet „ilyen volt” jelleggel a hulladékgyűjtő szigetről. A fénykép készülhet fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal is.

A hulladékgyűjtő szigeten és annak közvetlen környezetében szétdobált, de szelektív gyűjtésre alkalmas hulladékot a megfelelő konténerbe, az egyéb apró és kisebb méretű hulladékokat pedig a szemeteszsákokba kell elhelyezni. A munka végén a zsákokat összekötve, a gyűjtőkonténer mellé kell helyezni.

Amennyiben nagyobb, zsákos gyűjtésre nem alkalmas hulladék található a szigeten, akkor azt a Hulladék112 applikáción lehet bejelenteni.

A munka után ismét kérjük a csapatot, hogy készítsen egy fényképet a rendbe tett hulladékgyűjtő szigetről „ilyen lett” jelleggel.

Kérjük a csapatokat, hogy az elkészített fotókat küldjék el a kukaberci@gyorplusz.hu címre, az általuk megtisztított sziget sorszámával, hogy a közösséget segítő munkájukat bemutathassuk a szervezők honlapjain, a Győr+ Hetilapban és szervezők Facebook-oldalain is.

Hol és hogyan lehet átvenni az ajándékot?

Az ajándékot, a csapat minden tagjának járó 750-es csokit 2021. április 26-30. között, 8 és 16 óra között lehet átvenni a Győr+ Média Kodály Z. u. 32/a szám alatti székházában.

Az ajándékok átvételéhez a csapatkapitánynak be kell diktálnia az általuk megtisztított sziget sorszámát, kinyomtatva vagy a készüléken digitálisan a munka előtt és a munka után a hulladékgyűjtő szigetről készült fotókat, majd az adatok egyeztetése után adjuk át az ajándékot. Minden csapat az előzetesen regisztrált létszám alapján, csapattagonként 1 db csokit kap.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek listája itt látható:

likeold
a fb oldalunkat