Hirdetés
Fergeteges vígjáték a Filmklubban

Újra meg kell nézni!

Földvári Gabriella
2022.03.25. 08:36

A Győrplusz Filmklub egy időre búcsúzik, utoljára Az egy szoknya, egy nadrág című fergeteges vígjátékot vetítjük péntek este 19.30-tól.

Hirdetés

A klasszikus vígjáték történetéről, szereplőiről Kaszás Kornél mesélt a Győr+ Estében, a Győr+ Rádióban. Az 1943-ban készült mozi a magyar filmgyártás örökzöld bohózata, melyben a féltékeny természetű táncos komikus, női ruhába öltözve csábítja el szerelmétől a riválist. Főszereplők: Latabár Kálmán, Mihályi Ernő, Csikós Rózsi, Csortos Gyula, Turay Ida, Dorita Boneva, Mály Gerő.

A szakmailag és magánéletében is megsértett hiú színész, Sóvári Péter (Latabár Kálmán) úgy próbál elégtételt venni partnernőjén (Csikós Rózsi), valamint a színésznő magát grófnak feltüntető hozományvadász udvarlóján (Mihályi Ernő), hogy egy gazdag spanyol özvegyasszony szerepét eljátszva megtréfálja őket, és ezzel nemcsak színészi képességeit bizonyítja, hanem az udvarló megbízhatatlanságát is.

Hirdetés

A fim megidézésén túl Csortos Gyula életét, pályáját is felelevenítette a beszélgetésben Kaszás Kornél Sztankay Ádám újságíró segítségével.

A filmet április 3-án 16.30-kor ismételjük meg a Győr+ Televízióban.

A beszélgetés itt hallgatható meg:

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub |
likeold
a fb oldalunkat