A csúnya lány

Szívből csókolózó színésznő

Földvári Gabriella
2022.01.31. 09:14

Ismét Jávor Pállal a főszerepben láthatunk egy régi magyar filmet, melyben Muráti Lili a partnere. A csúnya lány című mozit 1935-ben mutatták be, a Győrplusz Filmklubban pedig február 4-én 19.30-tól vetítjük.

Hirdetés

Bogdán Artúr felesége válni akar, mert rajtakapta a férjét, amikor az megpróbálta megcsókolni egyik alkalmazottjukat, Pál Évát. Bogdán úr ügyvédje, dr. Halmi megakadályozza a házasság felbontását, a lányra hárítva a „felelősséget”. Ugyanakkor megtetszik neki a lány, és randevúra hívja. Éva ördögi bosszút forral, csinos nőként randevúzgat Halmival, és csúnya lányként beáll hozzá titkárnőnek.

Muráti Lili, azzal hogy eljátszotta a Csúnya lány címszerepét, berobbant a mozi világába. A kor egyik legszebb, legizgalmasabb és legmodernebb színésznőjének tartották. Öntudatos, a férfiakkal egyenrangú, makrancos, okos, ugyanakkor erotikát sugárzó nőket alakított.

1935 és 1944 között 19 filmben játszott főszerepet és valamennyi filmje hatalmas sikert aratott. A leghíresebb férfiszínészek oldalán szerepelt, Jávor Pált szerette a legjobban, akivel saját bevallása szerint a szerelmi jelenetekben mindig szívből csókolózott.

A filmet február 13-án 16 órától ismételjük meg a Győr+ Televízióban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub | #Jávor Pál |