Svábhegyi játszmák

Iván Gábor Fotó: NFI
2024.01.31. 17:11

Az 1935-ös Ez a villa eladó filmvígjáték egy igazi kikapcsolódást ígérő mozi.

Nem is gondolná az ember, hogy egy villa eladása körül mennyi kavarodás és kalamajka adódhat. Ám hogy ki az igazi eladó és ki a vevő, és egyáltalán miért kell eladni a villát, mindez olyan kérdés, amire csak a film végén, sok falrengető poén után kapunk magyarázatot. S akik szórakozásunkat garantálják: Kabos Gyula, Verebes Ernő, Csikós Rózsi, Turay Ida, Berky Lili és Gózon Gyula.

A történet szerint Hódy György szeretné eladni svábhegyi villáját, de mivel vidékre utazik, az ügy lebonyolítását az inasára bízza. Az inasnak is jobb dolga akad, így a megbízatást továbbadja egyik ismerősének, Buckó Józsefnek, aki barátjával és unokahúgával “ideiglenesen” beköltözik a villába. Hamarosan két betörő is betoppan, akik az inas rokonainak adják ki magukat, és hozzáfognak a villa értékesítéséhez… A szélhámos páros balszerencséjére Hódy váratlanul hazatér és elkezdődik a fékevesztett sztorikavalkád.

A film betétdala, kupléként, már a bemutatást követően önálló életre kelt és mai napig nincs nemzedék, ki ne ismerné: „A pénzemet én máma mind elmulatom, Kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom a szemembe borítom, A Svábhegyet is a fülembe huzatom, Kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom a szemembe borítom!”

Az Ez a villa eladó c. filmet a Győrplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük február 3-án, szombaton 19.30-kor. Ismétlés február 7-én és 11-én 19.30-kor.

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub | #mozi | #szórakozás |