Ötvös Csöpi a Győrplusz Filmklubban nyomoz!

Győr+
2023.11.17. 17:28

A Győrplusz Filmklub következő adásában az 1980-as Pogány Madonnát, az első Ötvös Csöpi filmet vetítjük.

A film alapjául a főszerepet játszó Bujtor István (Ötvös Csöpi) egyik novellája szolgált, és habár eredetileg kétrészes tévéfilmnek szánták, maga Bud Spencer biztatta magyar hangját arra, hogy inkább moziban mutassák be.

A krimi-akcióvígjáték címadója egy (kitalált) műtárgy, a Déméter istennőt ábrázoló Pogány Madonna, amit a történet szerint ellopnak a Tihanyi Apátságból. A gyilkosságokkal fűszerezett lopás felgöngyölítését a fiatal, ambiciózus és kissé nagyképű rendőrtiszttől, Kardos doktortól várják, aki a főnöke utasítására maga mellé veszi a lefokozás előtt álló Ötvös Csöpit, a kemény öklű igazságosztót.

A Pogány Madonna c. filmet a Győrplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük november 18-án 19:30-kor. Ismétlés november 22-én és 26-án 19:30-kor.

A film sikere elképesztő volt, egymilliónál is többen látták a hazai mozikban. Végül további három filmmel és egy háromrészes tévéfilmmel lett teljes az Ötvös Csöpi-sorozat.

A Pogány Madonna sikerét természetesen a parádés szereposztás is garantálta: Kern András, Bánhidi László, Kovács István, Kállai Ferenc, Gór-Nagy Mária, Zenthe Ferenc, Hernádi Judit és Benkő Péter alakítanak benne hatalmasat.

Hogyan vált a profi sportolóból színész, rendező és producer? Erről mesélt Bujtor István fia, Balázs a Győr+ Este műsorában Farkas Mónikának.

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub |