Hirdetés
Olaszország fekete-fehérben

Nászút féláron

fotó: filmarchív.hu
Földvári Gabriella
2021.12.06. 10:37

A harmincas években Székely István a magyar filmgyártás első számú sztárrendezője volt, 1933 és 1938 között huszonnégy filmet készített, melynek többsége vígjáték, és valamennyi nagy sikert aratott, így volt ez a Nászút féláron című mozi esetében is.

Hirdetés

Székely István 1936-ban rendezte meg a Nászút féláron című filmet, melynek női főszerepét felesége, az ünnepelt sztár, Ágay Irén alakította Jávor Pál és Kabos Gyula mellett. A történet Olaszországban játszódik, fekete-fehérben láthatjuk a turisták legkedveltebb útvonalait, ahová a Játékgyár két alkalmazottja, Kerekes mérnök és Kovács Kató utaznak.

Házaspárnak adják ki magukat, mert így fél áron járhatják be Itáliát. Csak az a bökkenő, hogy mint nászutasok közös hálószobát kapnak, és Kató nem akar „idegent” fogadni, nemcsak az ágyába, hanem még a szobájába se! A történet bonyolódik, amikor munkatársakkal találkoznak, akik szintén nászutasként nyaralnak. A vállalatnál pedig az a hír járja, hogy azokat a lányokat, akik férjhez mennek, kirúgják az állásukból.

Hirdetés

A filmet december 10-én 19.30-tól vetítjük a Győrplusz Filmklubban, a Győr+ Televízió műsorán.

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub |
likeold
a fb oldalunkat