Hirdetés
Hamis a baba, A tanú, Vuk, Macskafogó

Filmklub újratöltve

Fotó: filmarchív.hu
Földvári Gabriella
2021.09.03. 10:05

Izgalmas magyar kultfilmekkel indul újra szeptembertől a Győrplusz Filmklub, ezúttal is a család apraját-nagyját várjuk a képernyők elé. A Győr+ Televízióban idén ősszel a Bujtor-életműből vetítünk négy alapdarabot, majd népszerű történelmi és rajzfilmeket kínálunk a mozirajongóknak.

Hirdetés

A filmklub első négy hetében a Bujtor István rendezte, és az ő főszereplésével játszódó filmeket vetítünk: A Pogány Madonnát, a Csak semmi pánikot, Az elvarázsolt dollárt és a Hamis a babát.A színész fia, Bujtor Balázs e szavakkal ajánlja édesapja filmjeit a Győr+ Televízió nézőinek: Győr városa mindig is különleges helyet foglalt el édesapám szívében, ide kötötte az első kőszínházi szerződése (1967/68), volt egy nagyon kedves beugrása Stanley Kovalski szerepébe Tennessee Williams : „A vágy villamosa” győri előadásában, ezeken túl többször is rendezett a városban, 2000-ben pedig írt, rendezett, valamint a főszerepet is eljátszotta a Komédiások című TV-sorozatban, mely a Győri Nemzeti Színházban játszódott, és a színház számos művészének szereplésével került adásba.

Hirdetés

A máig első számú magyar kultuszfilmet, A tanút is levetítjük idén ősszel, hogy újra nézhessük, felidézhessük a kívülről már jól ismert mondatokat. Képernyőre kerül a Csukás István regényéből készült Keménykalap és Krumpliorr, Bagamérivel, az elátkozott fagylaltossal, Lópici Gáspárral, az utca hírmondójával, Kisrecével és Sülével.

Műsorra tűztük Dargay Attila rendezésében az árva rókakölyök, Vuk kalandos történetét és a libapásztorfiú, Lúdas Matyi meséjét, az Egri csillagokat, ahol újra megelevenedik Bornemissza Gergely, Cecey Éva és Dobó István kalandos élete, s tanúi lehetünk Eger ostromának. Az évad utolsó filmje az 1986-ban készült Macskafogó lesz.

likeold
a fb oldalunkat