Hirdetés
Újabb vígjáték magyar sztárokkal

Ez a villa eladó

Földvári Gabriella
2021.12.20. 10:14

Az 1935-ben készült Ez a villa eladó című filmvígjátékban Kabos Gyulát, Turay Idát, Gózon Gyulát és Bilicsi Tivadart is láthatjuk. A mozit december 24-én 19.30-tól vetítjük a Győr+ Televízióban.

Hirdetés

A pénzemet én máma mind elmulatom, Kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom a szemembe borítom, A Svábhegyet is a fülembe huzatom, Kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom a szemembe borítom! – bizonyára sokaknak ismerős a film főcímdala.


A Vadnai László történetében szereplő svábhegyi villa eladó, tulajdonosa, Hódy György vidékre utazik, ezért inasára hagyja a házat, aki szintén átadja a megőrzést egy régi jó cimborájának, Buczkó Józsefnek, aki unokahúgával beköltözik a villába. Hamarosan megjelenik két szélhámos is, akik az inas rokonainak adják ki magukat. Ezután már nehéz követni, hogy ki az eladó és ki a vevő, és egyáltalán miért kell eladni a villát.

A film végére azonban magyarázatot kapunk mindenre. A filmet Cziffra Géza rendezte, a zeneszerző Gyöngy Pál, az operatőr Eiben István volt. A szereplők: Verebes Ernő (Hódy György), Csikós Rózsi (Teri), Berky Lili (Tóni néni), Kabos Gyula (Buckó József), Bilicsi Tivadar (Gereblyei Tivadar), Turay Ida (Anni), Gózon Gyula (Rizling).

A filmet január 2-án 16 órakor ismételjük a Győr+ Televízióban.

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub |
Hirdetés