Hirdetés
Hamis a baba

Bögyös Maca, Színész Bob és Ricsi

fotó: filmarchív.hu
Földvári Gabriella
2021.09.27. 09:18

Az Ötvös-Csöpi filmek negyedik, egyben legsikeresebb moziját, a Hamis a babát vetítjük a Győrplusz Filmklubban október elsején 19.30-tól. Bujtor ezúttal a főszerep mellett íróként és rendezőként is megcsillogtatta tehetségét.

Hirdetés

A film sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az 1991-es bemutató első napjaiban (1991. december 27–31. között) több mint 97 ezer ember látta, ez minden idők magyarfilm-nézőcsúcsát megdöntötte. A krimi-vígjáték főszereplője ezúttal is a jól ismert Ötvös Csöpi, aki most magánnyomozót alakít. Kardos doktor heroincsempészek nyomára bukkant, de az első áldozat feltűnése után elakad a nyomozás, ezért kénytelenek Purci úr és Tsa (Csöpi) segítségét kérni.

Hirdetés

A csempészek egy narancsszállítmányt és egy német jótékonysági árverést felhasználva juttatják Athénból Münchenbe az árut. Csöpi Bögyös Maca és Ricsi segítségével deríti fel az ügyet, de a sztori végén még Színész Bob leleplezése is rá vár.

A mozi „sztárja” Bögyös Maca, aki impozáns kebelméretével kergeti őrületbe a férfiakat. Az őt alakító Kopekin Györgyi a forgatás után Németországba ment felnőtt filmezni. A Ricsit megformáló Tuza Bálint nyolcéves volt a forgatáskor, úgy kapta meg a szerepet, hogy el kellett lopnia Bujtor óráját, ő később felbukkant a Zsaruvér és Csigavérben is.

A főszereplők, Bujtor István és Kern András mellett a korábbi epizódokból visszatér Avar István, Szilágyi István és Piroch Gábor. Ismert színészekből nincs hiány ebben az epizódban sem, láthatjuk Hollósi Frigyest, Körtvélyessy Zsoltot, Nyertes Zsuzsát, Kerekes Józsefet, Kozák Lászlót, Sörös Sándort, Kállay Ilonát, Gór Nagy Máriát. Érdekesség, hogy feltűnik Kamuti Jenő, az egykori híres vívóbajnok és sportorvos, aki a doktort alakítja.

A Hamis a baba ismétlése október 10-én vasárnap 16 órakor lesz a Győr Televízió műsorán.

likeold
a fb oldalunkat