A csillag, a sármőr meg a jópofa

Győr+
2023.11.10. 09:29

A harmincas évek sztárrendezőjének, Székely Istvánnak a nagy sikerű Nászút féláron című 1936-os alkotását tekinthetik meg a Győrplusz Filmklub következő részében, a főszerepben olyan nagy nevekkel, mint Ágay Irén, Jávor Pál és Kabos Gyula.

A történet Olaszországban játszódik, ide utazik a Játékgyár alkalmazásában álló Kerekes mérnök (Jávor Pál) és Kovács Kató (Ágay Irén). Mivel itt a nyár, az utazási irodák pedig a nászutasoknak kedvezményt adnak, házaspárnak adják ki magukat. A baj akkor kezdődik, amikor Kató rájön, közös hálószobát kaptak, ráadásul útjuk során összetalálkoznak a Játékgyár két másik alkalmazottjával Pernauer Lajos osztályvezetővel (Kabos Gyula) és titokban elvett feleségével (és titkárnőjével), Lujzával (Erdélyi Mici). Tetejében összefutnak ifj. Majerrel, a főnök fiával is, aki házasodás-ellenes intézkedéseket terjeszt a cégnél…

A Nászút féláron c. film premierje a Győrplusz Filmklub keretében lesz a Győr+ TV-ben november 11-én 19:30-kor. Ismétlés november 15-én és 19-én 19:30-kor.

A tragikus sorsú nagy nevettetőről, Kabos Gyuláról Sztankay Ádám újságíró mesélt a Győr+ Este műsorában.

Kapcsolódó témák: #Győrplusz Filmklub | #mozi |