Magyar Lajos büszke az ETO-val aratott sikereire

“Amit elértünk, az egyszer fordul elő a történelemben”

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.06.13. 12:07

Immáron négy évtized eltelt azóta, hogy a Rába ETO futballcsapatának játékosai Győr hőseivé váltak. A gárda látványos és közönségszórakoztató játékkal, a „Mágus” becenevet kiérdemlő Verebes József irányításával bajnoki címet nyert az élvonal 1981–82-es idényében. A jubileum kapcsán lapunk cikksorozatot készít, amelyben a legendás együttes tagjai, a hozzájuk közel álló személyek és a szurkolók elevenítik fel emlékeiket.

Magyar Lajos a védelem alapembere volt a Verebes-érában, nem mellesleg ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is a patinás gárdában. Az egykori védőt az elmúlt években betegségek gyötörték, és nagyon kemény időszakon ment keresztül.

„Szerencsére most már jobban vagyok. Komoly problémáim voltak, de hála az égnek sikerült átvészelnem a nehézségeket” – árulta el az ETO-ikon a Győr+ Médiának.

A korábbi kiváló focista a negyven évvel ezelőtti sikerekre jó szívvel emlékszik vissza, bár sajnos a klub által a jubileum apropóján szervezett ünnepségen nem tudott részt venni.

„Felejthetetlen esztendők voltak, Verebes József vezetésével kiváló csapat épült Győrben, amely egymásra talált a közönséggel. Az 1981–82-es idény előtt remek átigazolások voltak. Hamar sikerült összekovácsolódnia a társaságnak, aztán pedig látványosan és közönségszórakoztatóan futballoztunk. Fantasztikus volt a kapcsolatunk a szurkolókkal. A hazai meccseinken rendre telt ház, több mint húszezer néző előtt léphettünk pályára. Az ország minden részéből érkeztek drukkerek, sőt még a határainkon túlról is. Az idegenbeli meccseken szintén komoly biztatást kaptunk. Székesfehérvárra például rendszeresen jöttek minket biztatni az ETO-szurkolók. Jóleső érzés, hogy még ma is sokszor megállítanak az utcán, és a régi sikerekről beszélgetnek velem, megveregetik a vállamat. Büszke vagyok rá, hogy nem felejtettek el minket” – fogalmazott Magyar Lajos, akit bármikor kérdeznek, örömmel mesél a nagy diadalokról. Úgy véli, egyszeri és megismételhetetlen győzelmeket arattak a ’80-as években, amikor öt év alatt két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot nyertek a bajnokságban.

„Hogy futballforradalom volt-e, amit végrehajtottunk? Az biztos, amit elértünk, az egyszer fordul elő a történelemben. Felemelő érzés ma is rágondolni” – jelentette ki Magyar Lajos.

Kapcsolódó témák: #ETO40 | #labdarúgás | #sport |