Hirdetés
Győr+
2012.04.22. 15:48

Zsinórban nyolcadszor kupagyőztes az Audi ETO

Ahogy a Siófok az elődöntőben, úgy a Békéscsaba sem tudta megszorítani Görbiczéket a Magyar Kupa négyes döntőjében, a győri lányok a vasárnapi fináléban 42-22 arányban győztek és zsinórban nyolcadik alkalommal hódították el a trófeát.

Hirdetés

A szombati elődöntők után vasárnap délelőtt a helyosztó mérkőzésekkel folytatódott a Magyar Kupa final four-ja. Délelőtt 10-től az elődöntőben csupán hetesekkel vereséget szenvedett Vác, és az ETO-val szemben 25 góllal alul maradó Siófok gárdája találkozott. A délelőtt 10 órakor kezdődött bronzmérkőzésen a váci kézisek a peches körülmények között elveszített elődöntő után három góllal, 29-26 arányban legyőzték a Balaton-parti együttest és megszerezték a bronzérmet. A Siófok két vereséggel az utolsó helyen végzett a Magvassy Csarnokban rendezett négyes döntőben.

A fináléban a Békéscsaba és a Győri Audi ETO nézett farkasszemet egymással.

Hirdetés

A bajnokságban a kiesés ellen küzdő Békéscsaba a tavalyi évben a bronzérmet szerezte meg a kupában, idén azonban eljutottak a fináléig is, ami történetük eddigi legnagyobb sikerének számít.

Már a találkozó első perceiben sem volt kétséges a két csapat közti tudás- és sebességkülönbség, ráadásul Pálinger is nagy formában védett a győri kapuban. A Békéscsaba az ötödik percben szerezte első gólját, ekkor 4-1-re vezettek a hazaiak. A különbség percről-percre nőtt a két csapat között, az első tíz perc után 10-3 volt az állás. Kovács Péter, a csabaiak edzője egy időkéréssel még próbált belenyúlni a meccsbe, de az első félidő végére már biztos volt, hogy nyolcadik alkalommal is Győrben marad a Magyar Kupa.

A második félidő győri örömjátékot és közel kétezer fős közönség folyamatos ünneplését hozta. A Győri csapatban a második játékrész közepére már minden mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők listájára, a mérkőzés hangulatáról mindent elárul, hogy egy alkalommal még Pálinger Katalin is odaállt egy büntetődobás elvégzéséhez, de nem sikerült gólt szereznie.

A mérkőzés utolsó perceiben már csak az volt a kérdés, hogy húsz gólon belülre tudja-e küzdeni magát a Békéscsaba, végül pontosan húsz góllal, 42-22 arányban nyertek a győriek, akik a lefújás és az érmek átadása után felhőtlen ünneplésbe kezdtek a győri közönséggel együtt.

Szabadi Ervin

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat