Győr+
2011.09.09. 14:14

Zöld-fehérek csatája a Magvassyban

A győri Audi ETO KC vasárnap a Ferencvaros ellen játszik a szezon első hazai bajnoki mérkőzésen. Tétmérkőzésen most mutatkozik be a fanatikus győri közönségnek a csapat három új mesterlövésze.

Három világklasszis kézilabdázóval erősített nyáron a Győri Audi ETO KC. Címlapunkon együtt szerepel a beállós Heidi Löke, az irányítóként és átlövőként egyaránt bevethető Andrea Lekic, valamint a szélsőként és beállósként is hasznos Jovanka Radicevic, akiktől a szurkolók rengeteg gólt várnak az idei szezonban. A felkészülési időszak után vasárnap már tétmérkőzésen is tapsolhatnak a szurkolók a régi és az új kedvencek megoldásainak. Fontos tudnivaló, hogy a Ferencváros elleni találkozó az előzetes időponttól eltérően 15.30 órakor kezdődik a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Legutoljára a bet-athome.com Szabella-kupán csapott össze a két zöld-fehér alakulat, akkor 36–35-ra nyertek a győriek.

Konkoly Csaba együttesének nem ez lesz az első tétmérkőzése, hiszen már két idegenbeli győzelmet is elkönyvelt a csapat. A kisebb sérüléssel bajlódó Pálinger Katalin, Vérten Orsolya, Ana Gros és Kovacsics Anikó nem lépett pályára az első fordulóban, de a zöld-fehérek természetesen így is győztesen hagyták el a pályát Veszprémben. A Győri Audi ETO a második félidőben felőrölte a hazaiak ellenállását, és végül 37–24-re győzött.

Szerda este az ötödik fordulóból előrehozott mérkőzésen Dunaújvárosban játszottak a lányok, és ezúttal már Kovacsics és Vérten játékára is számíthatott Konkoly Csaba vezetőedző. A Rába-partiak már a szünetben tízgólos előnyt harcoltak ki (24–14), így a második játékrészben a saját nevelésű fiatalok is szerepet kaptak. A parádés támadójátéknak végül nagyarányú, 48–25-ös győzelem lett a vége.

Lakner Gábor