Hirdetés
Győr+
2012.03.02. 15:57

Zöld-fehér presztízsmérkőzés

A Győri ETO FC Szombathelyre látogat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányán. A vasárnap 18 órakor kezdődő nyugat-dunántúli rangadót a Sport 2 élőben közvetíti.

Hirdetés

Ugyan idén ez lesz az első mérkőzés, mégis a harmadik “tavaszi” fordulóban lépnek pályára a csapatok, hiszen két fordulót még tavaly novemberben lejátszottak.

A Győri ETO FC keretéből meghatározó játékos nem távozott a téli szünetben. A nyáron fél évre szerződtetett Andre Lamastól elbúcsúztak a zöld-fehérek, Lasa Totadze visszatért Grúziába, míg Berde István Gyirmóton folytatja pályafutását. Mihai Nicorec és George Ganugrava fél évig Zalaegerszegen futballozik kölcsönjátékosként, Nicolas Ceolin pedig a Budapest Honvédnál tölti a tavaszt, szintén kölcsön.

Hirdetés

Csertői Aurél három-négy játékost szeretett volna igazolni, végül belső védő nem érkezett a Rába partjára. Varga Roland a Bresciától tért vissza az NB I-be, Pátkai Máté hosszas tárgyalássorozat végén Győrbe szerződött az MTK-tól, és az átigazolási időszak utolsó napján a zalaegerszegi Djordje Kambert is megszerezte a csapat.

A győriek a felkészülési időszakban mindössze egyetlen mérkőzést nyertek, igaz, ezúttal jóval komolyabb ellenfeleket választott a szakmai stáb, mint az elmúlt években. Az első tétmérkőzés rosszul sikerült, hiszen a Magyar Kupában Székesfehérváron méretes zakóba futott bele a csapat. A Videoton 5-1-re legázolta az ETO-t, és az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást.

– A bajnokságban szeretnénk három ponttal kezdeni a tavaszt. Ez nem lesz egyszerű, hiszen a Haladás otthon nagyon masszívan jászik, és komoly támogatást kap a szurkolóitól. Azt kértem a játékosaimtól, hogy sokkal pontosabban, sokkal fegyelmezettebben játszanak, mint legutóbb. Fontos lenne a csapat számára a győzelem, biztos vagyon benne, hogy ezért mindent meg fognak tenni a srácok – mondta Csertői Aurél vezetőedző a klub hivatalos honlapján.

Több helyen is megváltozik a Győri ETO FC kezdőcsapata a Haladás elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen. Dudás Ádám felépült és újra játékra jelentkezett, Sasa Stevanovic visszatér a kapuba, emellett a Székesfehérváron betliző védelemben cserél játékosokat a vezetőedző. Bár a csapatnak még van két edzése a találkozóig, minden bizonnyal a Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z., Szabó O. – Pilibaitis, Pátkai, Trajkovic – Koltai, Ahjupera, Dudás csapat fut ki Szombathelyen a kezdő sípszóra.

likeold
a fb oldalunkat