Győr+
2011.10.09. 14:55

Zöld-fehér győzelem a kékszoknyás franciák ellen GALÉRIÁVAL!

Győztünk! A végeredmény:28:23

Csak Ana Gros sérült, a felkészülés a tervek szerint sikerült – nyilatkozta háromnegyed háromkor Konkoly Csaba, a győri Audi ETO KC vezetőedzője, a Metz elleni BL-mérkőzés előtt.Most mutatják be a játékosokat, majd felrobban a stadion. Konkoly Csaba a műsorfüzetben külön kérte a közönség “egyedülálló” támogatását.

A Metz elleni mérkőzés előtt fölhívták a VIP-páholyba a magyar vezetőedzőt, aki nehéz mérkőzésre számít. Az első pillanattól az utolsóig koncentrálni kell, figyelmeztette a csapatát Konkoly.

A győri lányok rendkívül elszántak, a Randers elleni váratlan vereségen túltették magukat. Tervezték, hogy a héten a férficsapattal is megmérkőzik az Audi ETO, erre nem került sor.

A mérkőzés előtt Kelecsényi Ernő bejelentette: kupát alapítanak a közelmúltban elhunyt Halbritter Mátyás emlékére. A már elkészült kupát az elnök adta át a Győr közéletéért, sportjáért rendkívül sokat tett Halbritter Mátyás özvegyének.

Kiválóan kezdtünk, Görbicz lőtte első gólunkat. Görbicz egyébként a balszélen játszik, Lekic irányított az első félidő nagy részében. Az utolsó 10 percben Kovacsics Anikó vette át tőle ezt a posztot, Lekic beállósként folytatta.

Nagy erénye a magyar csapatnak, hogy mindenki kiveszi a részét a gólszerzésből. Veszélyes és gólerős Löke, s Radicevic is. Pálinger szokása szerint remekel.

A meccs előtt azt gondoltuk, hogy legfeljebb a játéktér Franciaországból behozott új padlóburkolata lesz majd a francia vendégcsapattal, de a bíró hölgyek is egyértelműen nekik kedveznek.

A félidőben 16:13-ra vezetünk, minden jel arra mutat, hogy nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet.

Jókedvűen érkezett a második félidőre a győri csapat. Löke, Hornyák és Görbicz közös mosollyal indította el az első akciót. A franciák tekintetében mintha az látszott volna: az nevet igazán, aki utoljára nevet.

Végig vezettünk, noha időnként sok hibával játszottunk. Az egyik bíró továbbra is ellenünkl fújt, lehetetlenül ítélkezett.Ez sem menti a csapatot a könnyelműségektől.

Görbicz irányítóként játszott. Amorin nagyon harciasan küzdött hatalmas gólokat lőtt. Löke többször hibázott helyzetben, de rengetegszer bűntetlenül szabálytalankodtak vele.

A kékszoknyás francia kisasszonyok és asszonyok nem javultak föl, így a második félidőben a meccs színvonala fölöttébb szerény volt.

Baj volt a győreik koncentrációjával is, a 22. percben például Hornyák szépen jutott lövési lehetőséghez, de elpuskázta azt.

Csak a közönség koncentrációja nem lankadt.

A 23. percben újabb nevetséges ítélet: hetes, melyből gólt kaptunk. Aztán eladtunk egy labdát. Már csak két gól az előny.Kapkodunk

Amorim dob egyet. Hála ég.

Végig Pálinger véd. Most éppen bravúrral.És megint

Két és fél perc van hátra. Nálunk a labda. Ezt a meccset már megnyertük.

Görbicz hetesből gólt dob, miután Lökét fölborították. Aztán Görbicz akcióból.

Mi nevetünk a végén. De azért a hibákat se feledjük el.