Győr+
2018.11.22. 14:15

Zellersaláta sajtos csirketekerccsel

A levesből sem eszem meg a zellert, de ezt a salátát imádom! Nem tudom pontosan miért, de akik nem szeretik a zellert, azoknak ez a recept nagy kedvenc lett!

Természetesen sejtem azért az okát, hiszen annyira jó párosítással érkezik a szánkba ez a hajszál vékony zellercsík, hogy teljesen más megvilágítást kap. Az a kis édes-fűszeres íze egyszerűen kedvessé és utánozhatatlanná válik. Nem propagálnám ennyire, ha nem volna ekkora meglepetés számomra , hogy ebben a formában ízlik, mivel a zöldséglevesből, hűslevesből nem eszem meg, csak az ízéért főzőm bele, de nem harapok rá, az egészen biztos! Kipróbáltam ezt a barátaimmal is, és lám, ugyan így működött. Igazi őszi – téli saláta ez, mert rengeteg vitamin van benne, amit most kicsit nehezen pótolunk a már egyébként borsos árral rendelkező paradicsomokkal, paprikával, mert ahogy az íze, úgy a tápértéke is silány. A sajtos hús tekercs csupán bónusz mellé, amit gondolom mindenki kipróbált már, de ötletnek kiváló egy kis gépsonkával és cheddarral!

 

Bevásárló lista


Zellersalátához

1 kis gumó zeller

2 szál sárgarépa

2 db savanykás alma

5 dkg füstölt sajt

2 ek tejföl

2 ek majonéz

csipet só, bors

 

Hústekercs

4 db csirke felsőcomb filé

10 dkg cheddar sajt

10dkg gépsonka

só, bors

 

 

 

Elkészítés

 

1 – A zellert meghámozom, nagy, éles késsel vékony szeleteket vágok belőle, majd egymásra teszem és gyufaszál vastagságúra, vagy vékonyabbra szeletelem.

2 – A sárgarépát, almát meghámozom és a reszelő nagy fokán lereszelem. Fél kávéskanál sóval meghintem, csipet borssal, hozzáadom a majonézt, tejfölt, összekeverem és hagyom állni min. 10 percet.

3 – A húst kiklopfolom, besózom mindkét felét, pici borssal hintem, majd 2 szelet sonkát és 2-3 szelet sajtot teszek bele. Feltekerjük, az összetétellel lefelé helyezzük be egy sütőpapíros tepsire, de igyekezzünk a két végét alaposan betűrni, akár hússal, mert kifolyik a sajt!

4 – Alufóliával lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk picit hűlni, úgy szeleteljük.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!