Hirdetés
Győr+
2013.06.17. 11:42

Wuhani delegáció érkezik Győrbe

A kínai testvérvárosunkból érkező küldöttség a tudomány, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén dolgozó szakemberekből áll.

Hirdetés

Wuhani delegáció öt napos látogatásra érkezik Magyarországra tapasztalatcsere céljából, és az egyik állomás Győr, ahol június 18-án délelőtt dr. Somogyi Tivadar alpolgármester fogadja a küldöttséget egy testvérvárosi megbeszélésre.

 

Hirdetés

Wuhan Hubei tartomány fővárosa és politikai központja, valamint Közép-Kína megalopolisza 8,31 millió lakossal. A várost a Jangce és a Hanshui folyó osztja három részre – Hankou, Wuchang és Hanyang negyedre. Wuhan híres történelmi- és kulturális város. Régészeti kutatások igazolják, hogy az észak-wuhani Panlong városrész a 3500 évvel ezelőtti Shang dinasztia városának romjaira épült. Wuhan a 2500 éves múltra visszatekintő Chu kultúra szülőhelye.

 

Wuhan a „folyók és száz tó” városa. A világ harmadik legnagyobb folyója, a Jangce és annak legnagyobb mellékága, a Hanshui folyó átszelik a város központját. Emellett Wuhanban 166 tó található, közöttük Kína legnagyobb városon belüli tavával, a Keleti-Tóval.

 

A Jangce folyó partján Hankou városrészben, amely Wuhan város központi fitnesz paradicsoma, és amely 2005-ben elnyerte a „Top 10 Sport-nemzeti park” címet, rengeteg sportpálya és sportlétesítmény fogadja a látogatókat.

 

A város legnagyobb kulturális-, történelmi- és turistalátványossága a Hubei Vidéki Múzeum, amely a Chu kultúra gyökereit, eredetét mutatja be. Több mint 200 műkincset őriznek itt, többek között Zeng Houyi ezer éves harangjait, valamint Gou Jian, Yue állam királyának világhírű bronz kardját.

 

A legismertebb kulturális fesztivál a Wuhan Nemzetközi Akrobatafesztivál, ami minden második év őszén kerül megrendezésre. Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek művészcsoportok. A legnagyobb sportesemény pedig a „Wuhan Nemzetközi Úszóbajnokság a Jangce folyón” Fesztivál, melyen évről évre egyre több turista is részt vesz.

 

Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat