Hirdetés
Győr+
2012.06.09. 17:45

Westernvilág Gyirmóton a Viktória Lovas Klubban

A lólengés szöuli olimpiai bajnoka, Borkai Zsolt ezúttal westernló nyergébe pattant, s köszöntötte az országos westernbajnokság versenyzőit szombaton Gyirmóton a Viktória Lovas Klubban.

Hirdetés

Magyar és szlovák westernlovasok találkoztak szombaton a lovardában. Másodszor rendez a Viktória Lovas Klub országos bajnokságot a western szakágban, a programok szombaton kezdődtek, de vasárnapra is izgalmas, látványos versenyek maradtak.

Hirdetés

A régióban egyébként máshol nincs hagyománya a westernversenyeknek, noha sokan érdeklődnek az egykori amerikai életformának a sporttá szelídült, de így is szórakoztató utóélete, alovaglás iránt.

A résztvevőket Szöul olimpiai bajnoka, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt győri polgármester köszöntötte. Utalt rá, hogy az ő szere igazából a lólengés, ám a lovaglást is szereti, becsüli. Tavaly nyáron Erdély bizonyos részeit járta be lóháton. Sok sikert, jó eredményeket kívánt a sportolóknak, emlékezetes élményeket a közönségnek, s a fotósok unszolására azért westernlóra is pattant.

Szabó Jenő önkormányzati képviselő elismerte a szervezőknek, hogy több sportot űzött, jelenleg is sok időt fordít naponta a mozgásra – ennek következtében húsz kilót adott le -, de a lovaglás kimaradt az életéből. Talán nem végleg, jegyezte meg.

Déltájban egy futó eső késleltette a programot, aztán öt óráig jó időben zajlott a rendkívül látványos gyorsasági verseny, melyben a szlovákiai magyar fiatalok remekeltek. Előtte a marhakiválasztás versenyszám aratott sikert. A gyerekeket egész nap ingyenes pónilovaglás és a körhinta is várta. ingyenes pónilovaglás

Öt órakor aztán erősebben rákezdett az eső.

A westernprogram vasárnap folytatódik.

gyorplusz.hu

likeold
a fb oldalunkat