Győr+
2011.08.31. 10:11

Volt munkaadóját akarta meglopni egy férfi

Egy győrszentiváni férfi arra lett figyelmes hétfőn délelőtt, hogy egy hátizsákos férfi mászik ki szomszédja szobaablakán. Mint kiderült, volt munkaadóját akarta meglopni egy fiatal.

Hirdetés

A szomszéd, amikor látta a hívatlan látogatót, hívta a ház tulajdonosát, aki azonnal otthona felé vette az irányt. A 22 éves fiatalembert a házához közeli buszmegállóban meg is pillantotta. Miután kérdőre vonta, azonnal értesítette a rendőrséget.

Kálmán Gabriella, a rendőrség szóvivője lapunknak elmondta, a férfi gyanúsítotti meghallgatása során elmondta, hogy mintegy három hete költözött a településre. Sétája közben pillantotta meg, hogy alkalmi munkaadója családi házának földszinti bukó ablaka nyitva van. Ásóval kifeszítette, így jutott be a házba. Mivel ismerte a járást és a házőrző ebeket, valamint tudta, hogy hol talál értékeket, nagy erőfeszítést nem kellett tennie. Célirányosan vett magához mintegy negyedmillió forint értékű műszaki cikket: laptopot, annak táskáját, navigációs rendszert, erősítőt, melyeket a nála lévő táskába pakolta bele. Ezt követően nem ott távozott ahol a házba jutott, hanem kényelmesen, a szoba ablakot kinyitva igyekezett kifelé a házból.

A tolvaj, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, beismerő vallomást tett a kapitányságon. Ellene a Győri Rendőrkapitányság betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.