Győr+
2011.08.31. 10:11

Volt munkaadóját akarta meglopni egy férfi

Egy győrszentiváni férfi arra lett figyelmes hétfőn délelőtt, hogy egy hátizsákos férfi mászik ki szomszédja szobaablakán. Mint kiderült, volt munkaadóját akarta meglopni egy fiatal.

A szomszéd, amikor látta a hívatlan látogatót, hívta a ház tulajdonosát, aki azonnal otthona felé vette az irányt. A 22 éves fiatalembert a házához közeli buszmegállóban meg is pillantotta. Miután kérdőre vonta, azonnal értesítette a rendőrséget.

Kálmán Gabriella, a rendőrség szóvivője lapunknak elmondta, a férfi gyanúsítotti meghallgatása során elmondta, hogy mintegy három hete költözött a településre. Sétája közben pillantotta meg, hogy alkalmi munkaadója családi házának földszinti bukó ablaka nyitva van. Ásóval kifeszítette, így jutott be a házba. Mivel ismerte a járást és a házőrző ebeket, valamint tudta, hogy hol talál értékeket, nagy erőfeszítést nem kellett tennie. Célirányosan vett magához mintegy negyedmillió forint értékű műszaki cikket: laptopot, annak táskáját, navigációs rendszert, erősítőt, melyeket a nála lévő táskába pakolta bele. Ezt követően nem ott távozott ahol a házba jutott, hanem kényelmesen, a szoba ablakot kinyitva igyekezett kifelé a házból.

A tolvaj, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, beismerő vallomást tett a kapitányságon. Ellene a Győri Rendőrkapitányság betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.