Hirdetés
Győr+
2013.07.25. 18:32

Vizes vb – Csoportelső a női vízilabda-válogatott

A brazilok (20-6) és az Európa-bajnoki címvédő olaszok (10-4) után a kazahokat is könnyedén, 11 góllal győzte le a magyar női vízilabda-válogatott, amely ezzel magabiztosan nyerte meg csoportját a barcelonai vizes világbajnokságon.

Hirdetés

Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):

női vízilabda, 3. forduló, D csoport:

Hirdetés

Magyarország-Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2)

————————————————-

a magyar csapat gólszerzői: Bujka 3, Keszthelyi, Illés, Miskolczi, Menczinger, Takács 2-2, Tóth, Antal, Kisteleki, Garda, Szücs 1-1

 

Merész András szövetségi kapitány csapata úgy vágott neki a mérkőzésnek, ahogy kell: teljes lendülettel, nagy összpontosítással játszottak a lányok az első pillanattól kezdve, aminek hamar meg is lett az eredménye. Igaz, 2-0-nál váratlanul szépített az ellenfél, utána azonban az első negyed végéig már csupa magyar találat született, szám szerint hat, így 8-1-es előnnyel várhatták Takács Orsolyáék a folytatást.

A második nyolc perc szolidabb játékot hozott, és kétszer a kazahok is eredményesek voltak, a különbség azonban ezzel együtt tovább nőtt: a nagyszünetben 12-3-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben sem változott a világbajnoki csoportmérkőzés edzőmeccs jellege, a magyarok erőlködés nélkül szőtték és fejezték is be, rendre eredményesen a támadásaikat, tartva a tíz gól körüli differenciát.

A befejező játékrészben Szücs Gabriella precíz távoli bombájának (16-6) az adott plusz jelentőséget, hogy megmozdulása nyomán már valamennyi magyar mezőnyjátékos legalább egy gól gazdájának vallhatta magát. A “slusszpoént” a csapatkapitány Takács látványos ejtése jelentette, ezzel alakult ki a 18-7-es végeredmény. Sikerével a magyar együttes csoportelsőként végzett.

“Elégedettek lehetünk a vb első fázisában mutatott játékunkkal – nyilatkozta a nemzetközi szövetség honlapjának Merész András. – Ma is jól játszottunk, és én nem nevezném edzőmeccsnek a kazahok elleni összecsapást. Mint ahogy következő mérkőzésünk sem lesz annyira könnyű a britekkel, miként azt sokan gondolják. A célunk az, hogy minél messzebbre jussunk ezen a világbajnokságon.”

A vb női tornájának négy négyes csoportjából mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játsszanak a negyeddöntőért. A magyar csapat a nyolc közé kerülésért szombat este 20.10-től játszik Nagy-Britannia válogatottjával.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat