Hirdetés
Győr+
2016.04.08. 16:02

Vizes örömök a locspocs revüben – Fotókkal

A gyerekek imádják a nem szokványos előadásokat, így szinte biztos, hogy lelkesedni fognak a Vaskakas Bábszínház legújabb darabja, a Víz, víz, tiszta víz iránt, mely vasárnap debütál.

Hirdetés

A színpadon ugyanis egy medencében igazi víz lesz, s előadás végére garantáltan minden színész bőrig ázik, s talán még a gyerekek is kapnak egy kis vizet az első sorokban. A locspocs revüt Fitos Dezső és Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas táncosok rendezik, és egy igazi nyári darabnak álmodták meg: azokat az örömöket közvetítik, amik a legmelegebb hónapokban várhatnak ránk.

 

Hirdetés

 

A színpadon többek között felbukkan egy csapos, egy kertész, egy fodrász és egy horgász, akiknek éltető eleme a víz, s mindannyiukat jó humorral áldották meg. Kocsis Enikő elárulta, nem a kimondott szó erejével varázsolnak, hanem a mozdulatok, szituációk egymásutánisága, játékossága adja a darab savát-borsát. Ezúttal a színészek nem történetet mesélnek, hanem etüdöket játszanak, s sokoldalúságukat ezúttal tánccal is bizonyítják. „A társulat fantasztikus, s szerencsére a Vaskakas új otthona is. Ott lehet nagyot álmodni, ahol lehetőség van rá, Győr pedig ilyen város” – hangsúlyozta az egyébként Budapesten élő művész, aki legutóbb a nagy sikerű, még a New York-i Broadway-n is szereplő A suszter álma című darabot készítette férjével, Fitos Dezsővel városunkban.

 

 

A gyerekek imádják, ha táncra perdülnek a színpadon, s a jó muzsikát is kedvelik. Utóbbit a Kossuth-díjas felmenőkkel, költő nagyapával és zenész apával büszkélkedő ifj. Csoóri Sándor és a Buda Folk Band szerezte a locspocs revühöz.

Az ötvenperces műsorban – mivel bábszínházról van szó –, még a poharak is táncra perdülnek, de lesz igazi eső, s még szivárvány is. Na jó, ezeket inkább nevezzük varázslatnak, amit nem csak a gyerekek imádnak, ezért is jelenthetjük ki bátran: a szülők ismét nem fognak unatkozni a Vaskakas Bábszínházban.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Orosz Sándor

likeold
a fb oldalunkat