Hirdetés
Győr+
2012.01.01. 11:58

Visszahulló pirotechnikai anyag okozott tüzet Győrött

Országszerte összesen nyolc tűzesethez vonultak ki szilveszter éjjelén a tűzoltók. Több helyen feltehetően valamilyen pirotechnikai eszköz okozta a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Hirdetés

Petróczi Tímea tájékoztatása szerint: a katasztrófavédelem és a tűzoltók számára viszonylag nyugodtan telt a szilveszter. Komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, a tűzesetek során senki nem sérült meg.

Mint elmondta: Győrben egy forgácsoló gép takarófóliája gyulladt ki feltételezhetően a környékéről visszahulló pirotechnikai anyagtól, de a tűz nem terjedt át más épületre.

Hasonlóan Nyíregyházán is valószínűleg valamilyen visszahulló pirotechnikai anyagtól kapott lángra egy parkolóban lévő sátorgarázs teteje. A tüzet a lakosság a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta.

Sopronban egy étterem mögötti nagyjából kétszáz négyzetméteres füves terület gyulladt ki, vélhetően petárda vagy rakéta kilövése miatt. A lángokat a tűzoltók oltották el. Ugyancsak Sopronban egy másik helyen sövény gyulladt meg, ott a tűzoltók petárdázás égő maradványait találták – tájékoztatott az OKF.

Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a rendőrök szilveszter éjszakája a szokásosnak megfelelően telt. A szilveszterhez kapcsolódóan jelentősebb esemény nem történt – tette hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál.

A mentőknek többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották a mentőket, utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést – közölte a szóvivő.

(MTI)

Hirdetés