Hirdetés
Győr+
2012.05.14. 11:09

Virágosítás Győr közterületein

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. május 14-én hétfőn megkezdte az egynyári virágok kiültetését és a muskátlik kihelyezését. Ennek eredményeként közel két hét múlva összesen 75.000 db egynyári virág és további 1500 darab muskátli díszíti majd Győr különböző közterületeit- tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba kommunikációs menedzser.

Hirdetés

A munka során a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai beültetik többek között az Eötvös és a Honvéd liget, a Bisinger és a Batthyány park, a Radó-sziget, a Városház és a Megyeháza tér virágágyait. Idén is kerül nagy számban a közterületre például kakastaréj, petúnia, begónia, díszcsalán, legényvirág és kúpvirág. A szakemberek a magyar fajtákat helyezték előtérbe, azok közül is Kováts Zoltán magyar egynyárivirág-nemesítő növényeit láthatjuk több ágyásban. A fajtaválasztásnál természetesen az is szerepet játszott, hogy a növények mennyire alkalmasak a városi élet sajátosságainak elviselésére.

Hirdetés

Újdonság idén, hogy a közterületi virágágyakban kísérleti jelleggel megjelennek a klasszikus vidéki kiskertek virágai, így például a szegfű, a tátika és a dália.

Az egynyári növények kiültetését követően, a díszítőérték megtartása érdekében szinte azonnal kezdődik a növények gondozása, ami locsolásban, kapálásban, gyomlálásban, valamint az aktuális növényvédelmi feladatok elvégzésében nyilvánul meg.

A közterületre kiültetésre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.

likeold
a fb oldalunkat