Hirdetés
Győr+
2011.12.31. 08:40

Vigyázzunk háziállatainkra Szilveszterkor!

A petárdázástól, tűzijátékoktól megrémülhetnek a háziállatok. Az Emberek az állatokért alapítvány arra figyelmeztet, Szilveszterkor fokozottan figyeljünk háziállatainkra.

Hirdetés

Minden évben rengeteg állat tűnik el Szilveszterkor. A petárdadurrogtatástól rémült állatok kerítéseket ugranak át, ablakokat törnek ki, ajtókat bontanak szét, pórázokat szakítanak el, nyakörvekből bújnak ki, vagy más egyéb, sokszor elképzelhetetlen módon oldják meg a menekülést.

Mit tehetünk azért, hogy ez ne forduljon elő?

– szilveszter környékén ne engedjük el a kutyákat, fogjuk erősen a séták alatt

– kerti kutya vagy cica esetén zárjuk őket biztonságos helyre legalább szilveszter éjjel, valaki legyen vele, nehogy kárt tegyen magában

– kerüljük a népszerű petárdázós helyeket a séták alatt, az esti sétát pedig tegyük korábbra

– tegyünk vízhatlan bilétát (több telefonszámmal is) a nyakörvre erős kulcskarikával

– ha nagyon érzékeny, félős állatról van szó, kérjünk az állatorvostól megfelelő mennyiségű nyugtatót szilveszter éjszakára (Nyugtatót csak indokolt esetben használjunk orvosi javaslatra és mindig tartsuk be az orvos által előírt adagot!)

– soha ne nyugtassuk simogatással, izgatott hangokkal a halálra rémült állatot. Ezzel csak megerősítjük benne a félelmet. Nyugodtnak kell maradni, nem szabad felé sajnálatot vagy negatív energiát közvetíteni. Az állatok ezt megérzik és sokkal jobban fognak félni.

– ne legyen síri csönd a lakásban. Kapcsoljuk be a rádiót vagy a tévét, így a kinti hangok tompulnak.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

Szilveszterkor a menhely ZÁRVA tart! Állatért kimenni a munkatársak nem tudnak. Az elveszett/talált állatok bejelentését viszont telefonon fogadják a 20/445-6572-es számon.

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

December 31-én 9-12 óráig, január 1-jén 14-17 óráig vagyunk nyitva. Január 2-től a rendes nyitva tartás él.

Hirdetés