Hirdetés
Győr+
2016.04.14. 10:27

Vigyázz, Kész, Pénz! – a matektudás döntött a csapatok között a győri középdöntőn

Idén hatodszor mérték össze Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom- Esztergom megye diákjai pénzügyi tudásukat a Kamp;H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő győri középdöntőjén.

Hirdetés

A régió győztes csapatai Tordas, Écs, Mány és Győr iskoláinak tanulói közül kerültek ki. A gyerekek a pénzügyi fogalmakat magabiztosan tudták, a számolási feladatokkal viszont több csapat is nehezen boldogult.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Sajnavics János Egyesített Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pénzverők nevű csapata nyert, a 3-4. osztályosoknál az Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében a Pénzgyűjtő Manók csapata győzött. Az 5-6. osztályosok között a Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola Gengszterek elnevezésű csapata végzett az első helyen, míg a 7-8. osztályosok kategóriájában a Révai Miklós Gimnázium tanulói, Pénzbehajtók csapat névvel gyűjtötték össze a legtöbb pontot.

Hirdetés

 

”Az idei mezőny igen szoros volt, a csapatok láthatóan sokat készültek, szépen tudták a pénzügyi fogalmakat bés ügyesek voltak a szerepjátékban is. Az alsós korosztályoknál egyértelműen a matematikai tudásbeli különbségek döntötték el, hogy melyik csapat lesz a továbbjutó, a felsősök matektudása viszont már magabiztosabb volt, így az 5-6. és 7-8. osztályosoknál a szerepjátékban nyújtott teljesítmény volt a mérvadó. Külön öröm volt látni, hogy a régióhoz tartozó községek közül ilyen nagy arányban végeztek első helyen a csapatok, ez jól mutatja, hogy nem csak a nagyvárosokhoz jut el a vetélkedő híre.”– mondta el Nagy Zsuzsanna a Kamp;H Bank győri fiókigazgatója, a zsűri elnöke. A zsűri tagjai között foglalt helyet még

Szemenyeiné Tölcsér Ilona, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerületének tanügy-igazgatási referense, valamint Fehér Zsuzsanna újságíró, a Győr+ Média képviseletében. „A felkészülés alatt az előző éves feladatokat oldottuk meg, illetve az egyik csapattagunk ismerőse bankfiókban dolgozik, ő és a szülők is sokat segítettek a felkészülésben. A legjobban a közmondásokkal kapcsolatos feladatot és a pénzügyi szerepjátékot élvezték a gyerekek.” – osztotta meg a győztes Pénzgyűjtő Manók csapat felkészülési módszerét és versennyel kapcsolatos tapasztalatait Varga Edit, a csapat felkészítő

A gyerekek 15 különböző iskolából érkeztek a Kamp;H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei ötödik középdöntőjére. A versenyen összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat képviseltette magát. A mostani középdöntő győztesei a júniusi budapesti döntőn a másik 7 régió győztes csapataival mérkőznek majd meg az értékes tárgynyereményekért.

likeold
a fb oldalunkat