Hirdetés
Győr+
2013.03.19. 15:34

Vigyázz, kész, Húsvét

Kevesebb, mint két hét és itt vannak a húsvéti ünnepek. Bár az elmúlt években egyre inkább az utolsó napokra marad a sonka és tojás beszerzése, azért már érezni, hogy egyre többen keresgélnek finomságokat a húsvéti asztalra. A választák óriási, de a kereskedők azt ajánlják, érdemes jól körülnézni. A sonka árában akár 4 - 500 forintos különbségek is lehetnek és egyáltalán nem biztos, hogy a drágább termék a jobb is. Nem csak húsból, tojásból is van bőven a piacon, a festeni való darabját most egészen elfogadható, 35 - 40 forintos áron lehet beszerezni.

Hirdetés

Húsvét előtti roham még itt sincs, de egyre többen nézelődnek és válogatnak. A vevők többsége nem csak a minőségre, hanem az árra is odafigyel. Inkább kevesebb húsvéti sonkát vesznek, de az legalább házi készítésű, magyar termék legyen.

Kiss Ferenc a Mészárszék Húsbolt kereskedője azt mondja, vásárlás előtt érdemes jól körülnézni. A sonkaárak között ugyanis akár 500 – 700 forintos különbség is lehet, a különböző boltokban.

Hirdetés

Orbán Mihályné kereskedő szerint a háziasszonyok többsége az utolsó pillanatban, vagyis valamikor a jövő héten szerzi be a húsvéti asztalra kerülő finomságokat. Tapasztalatok alapján sonkából kétszer – háromszor, tojásból pedig másfélszer annyi fogy, a húsvéti időszakban.

 

likeold
a fb oldalunkat