Hirdetés
Győr+
2012.04.24. 20:24

Veszprémben a győri fiatalok

Szándéknyilatkozatban fejezte ki együttműködési hajlandóságát a Veszprém Barabás KC és a Győri Audi ETO KC elnöke. A veszprémi klub NBI-es státuszának megőrzésére és az ETO NBI B-s utánpótlás csapatának első osztályú megmérettetésére a győri fiatalok átigazolása a megoldás.

Hirdetés

A jeles múltú veszprémi kézilabda klub, amelynek NBI-es csapata jelenleg az 5-8. helyért játszik a bajnokságban, már korábban deklarálta anyagi nehézségeit, amelyek a jövő szezontól veszélybe sodorták a csapat első osztályú működését. Erre a helyzetre a klub a Győri Audi ETO-val való együttműködésben találta meg a megoldást. Az ETO utánpótlás csapata az idei szezonban magabiztosan vezeti a másodosztályú bajnokságot, és a fiatal játékosok további fejlődése szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő színvonalú bajnoki szereplés lehetősége.

– Klubunk számára óriási jelentőségű ez az áthidaló megoldás, amellyel megőrizhetjük 2009-ben megszerzett első osztályú kvótánkat. A fiatal győri csapat megérett az NBI-es szereplésre, így a jövő szezontól méltó módon tudja képviselni a Veszprém Barabás KC jelenlegi státuszát az első osztályban – jelentette ki Barabás Árpád, a klub elnöke.

Hirdetés

– A Győri Audi ETO-nál legfontosabb céljaink között szerepel, hogy a magyar utánpótlás válogatottak gerincét adó NBI B-s csapatunknak biztosítsuk a fejlődésükhöz szükséges első osztályú megmérettetést. Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel a veszprémi és a győri klub a hazai női kézilabda jövője szempontjából is előremutató döntést hozott – emelte ki Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

A két klub az együttműködés részleteiről a végleges szerződés aláírását követően sajtótájékoztató keretében készül beszámolni, várhatóan május közepén.

likeold
a fb oldalunkat