Hirdetés
Győr+
2018.01.05. 16:00

Veszélyesek lehetnek a kiszáradt karácsonyfák

Két adventi koszorú és két karácsonyfa is meggyulladt az ünnepi időszakban Győr-Moson-Sopron megyében, nem árt tehát az óvatosság az egyre szárazabb fenyőfák környezetében.

Hirdetés

December 24-én délután Nyúlon kapott lángra egy adventi koszorú, ami meggyújtotta az alatta lévő terítőt, majd az étkező asztalt is. A tüzet a tulajdonos eloltotta.

December 26-án Győrben egy Kodály Zoltán utcai társasházi lakásban gyulladt meg az adventi koszorú, a tűzben a szőnyeg is megsérült. A tüzet az ott lakók időben észrevették és vízzel eloltották.

Hirdetés

Ugyanaznap este Röjtökmuzsajon egy csillagszórótól gyulladt meg egy karácsonyfa. Az ott tartózkodók egy porral oltóval fékezték meg a tüzet, a helyiség kormozódott.

December 29-én Győrben a Napóleon utcában egy családi házban gyulladt meg a karácsonyfa, a tűz a környező berendezési tárgyakat is meggyújtotta. A győri hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, amely nagy füstképződéssel járt, a ház kormozódott. A tulajdonost enyhe füstmérgezéssel kórházba szállították.

Januárban a még lakásunkat díszítő adventi koszorú, valamint karácsonyfa potenciális tűzveszélyforrást jelent.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a díszítésként használt, vagy karácsonyfán gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni! Mindig tartsuk szem előtt, hogy a gyertya, a karácsonyfán lévő csillagszóró, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat!

Javasoljuk, hogyha gyertyát gyújtunk, legyen a közelben az oltásra alkalmas eszköz, egy kancsó víz, vagy porral oltó készülék.

 

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

likeold
a fb oldalunkat