Győr+
2011.09.09. 15:01

Végeleges a keret

Készen áll a rajtra a GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem férfi kosárlabdacsapata, amely a következő szezont is az NB I/B-ben kezdi meg. A csapat évadnyitó sajtótájékoztatón ismertette jövő évi terveit. A névadó és főszponzor GYŐR-SZOL Zrt. nevében Sági Géza elnök-vezérigazgató biztosította a csapatot a nyugodt háttérről.

– Egykori játékosként is nagy öröm számomra, hogy végre NB I/B-s férfi kosárlabdacsapat szerepel városunkban. A GYŐR-SZOL Zrt. továbbra is a csapat mögött áll, remélem, idén jobb helyezésnek örülhetünk majd – fogalmazott Sági Géza.

– A Széchenyi István Egyetem és a város összefogása jól vizsgázott az előző évben, az erősítések után helyezésben is elérhetjük azt a szintet, ami elvárunk – tette hozzá Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének elnöke.

A csapat vezetőedzője Kozma Tamás lett, munkáját a továbbra is a klubnál maradó Panácz Attila segíti. Kozma Tamás legutóbb a sárvári Flextronics KSZC szakmai munkáját irányította. Játékosként szerepelt a Videoton, a Szeged, a Falco, a Nyíregyháza, a Dombóvár és a Flextronics együttesében. Tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak és egy alkalommal a felnőtt nemzeti csapatban is szerepelt.

– Örülök, hogy itt lehetek, megtisztelő számomra az új feladat – mondta a vezetőedző. – Örülnék, ha megismétlődne az a folyamat, amit a Falcónál játékosként átéltem, akkor sikerült feljutnunk a másodosztályból az A-csoportba. Úgy érzem, elindult valami a győri kosárlabdaéletben. Nagy elszántsággal vetem magam a munkába, célom, hogy a csapat a szezon végén a középmezőnyben zárjon.

A GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem csapatában folytatja pályafutását Pankár Tibor, az ötvenhétszeres magyar válogatott bedobó, aki tizenkilenc éven át a Falcóban játszott.

– Amikor megkeresett a klub, rögtön körvonalazódott egy szimpatikus, szerethető csapat, amelynél profik a körülmények és megfelelő tervekkel is rendelkezik. Társaim nevében is ígérhetem, mindent megteszünk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak – mondta Pankár Tibor.

Centerposztra érkezett Hegedűs Attila Törökbálintról, valamint visszatért a csapathoz a legutóbb Pápán kosarazó irányító, Fülöp András. Előbbi játékost megválasztották csapatkapitánynak is.

– Megtisztelő a bizalom, remélem, hogy tudok vele élni, szeretnék példát mutatni a pályán és azon kívül is. Jól érzem magam a városban, bízom benne, hogy pályafutásom zenitjét még nem vagyok túl, és a legnagyobb sikereimet itt fogom elérni – fogalmazott Hegedűs Attila.

Az utánpótlásért felelős Panácz Attila zárásként hozzátette, jó kezekbe került a felntt együttes. – Országosan egyedülálló, hogy egy férficsapat alulról építkezik. A felnőtt keret egyharmada saját nevelésű, és erre nagyon büszkék vagyunk. Célunk, hogy a jövőben is minél több győri fiatal kosárlabdázzon minél magasabb szinten. Utánpótláscsapatainkat országos szinten is nagyra tartják, és komoly megmérettetésekre hívnak minket.

Lakner Gábor