VB-terasz, Final Four és Neoton a győri Városháza előtt

Győr+
2014.04.10. 11:37

A kézilabda négyes döntő mérkőzéseit és a labdarúgó világbajnokságot is kivetítőn élvezhetik a győriek. A nyárnyitó koncerten ezúttal a Neoton sztárjai lépnek színpadra. Mindeközben megújul a Baross híd…

Holnap hajnalig, 220 felett, Monte Carlo, Santa Maria, Nyár van – hogy csak néhányat említsünk azokból a slágerekből, amelyek nyár elején Győrben is felcsendülhetnek. A Neoton sztárjai Csepregi Éva vezetésével június 14-én, szombaton este lépnek színpadra a Városháza előtt (esőnap június 15). A zenészeket az Óbudai Danubia Zenekar kíséri, akik nem ismeretlenek a győriek számára, hiszen tavaly ez az együttes kísérte az Omegát is. A Neoton nyárnyitó megakoncertje előtt Bogit is hallhatjuk, aki a We All című számával az idei Dal válogatás döntőjében szerepelt. Az estet tűzijáték zárja.  – jelentette be csütörtökön Borkai Zsolt. A polgármester elmondta, a nyárnyitó koncertig is számos olyan program lesz a városban, amely megmozgatja a győrieket. A Tavaszi Sport- és Egészségnapra ez szó szerint is igaz. A nagy népszerűségnek örvendő, minden korosztályt sportolásra és egészséges életmódra csábító rendezvényt április 26-án kilenc órától rendezik a Barátság Parkban.

 

Jó hír a győrieknek, hogy a sportbarátok együtt szurkolhatnak majd a final fourba jutott győri kézilabdás lányokért. Borkai Zsolt hangsúlyozta, a zöld-fehérek egy újabb nagy siker küszöbén állnak, hiszen bejutottak a női kézilabda történelmének első négyes döntőjébe, amit rögtön Magyarországon rendeznek. A kivetítőt a Városháza téren állítják fel, ahol május 3-án az elődöntőket, míg 4-én a helyosztókat lehet megtekinteni. A hazatérő kézilabdás lányokat is együtt fogadjuk majd a Városháza előtt. A foci szerelmesei sem maradnak élmények nélkül, hiszen az idei brazíliai labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit is kivetítőn nézhetik a győriek. A VB-terasz a Megyeháza téren kap majd helyet a június 12. és július 13. közötti világesemény ideje alatt. A VB-terasszal egy időben természetesen a Négy Évszak Fesztivál nyári programjai is elkezdődnek.

 

A tájékoztatón Borkai Zsolt arról is beszélt, hogy hamarosan megkezdődik a Baross híd felújítása. Az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott állami bonyolítású beruházás ideje alatt közlekedési változásokkal kell számolni. A híd májustól előreláthatólag novemberig nem lesz járható, az autósok és a gyalogosok számára sem. A polgármester arra kéri a győrieket, hogy készüljenek fel a közlekedési nehézségekre, aki teheti, válasszon más közlekedési módot ebben az időszakban, vagy kerülje ki a városközpontot csúcsidőben. „A győriek már több mint egy évtizede várják a híd felújítását, ami most végre megtörténik. Ez sajnos kellemetlenséggel, nehézségekkel is jár. Egyeztetések zajlanak annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben alakítsuk át ideiglenesen a közlekedést, de a Baross híd olyan kiemelt közlekedési útvonalon fekszik, hogy a fennakadások elkerülhetetlenek lesznek. Kérem a győriek türelmét és megértését, hiszen a híd elkészültével ismét városunk gazdagodik majd.”

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter