Hirdetés
Győr+
2012.01.23. 16:59

Vásárló fegyverezte le a rablót

Késsel fenyegetve akarta egy férfi kirabolni szombaton este a Kodály Zoltán úti italdiszkontot. Az esetet egy vásárló akadályozta meg, aki táskájával ütötte le az elkövetőt, majd a tulajdonos boltba lépő fiával fékezte meg a menekülni készülő férfit.

Hirdetés

Arcát eltakarva, késsel a kezében akarta kirabolni egy férfi a Kodály Zoltán úti italdiszkontot. Az eladó a pénzt a követelőző lába elég dobta. A rablást egy az üzeletbe lépő vásárló akadályozta meg, aki akkor nyitott be, mikor a rabló a földről szedegette a bankókat. A férfi felmérte a helyzetet, a nála lévő táskával leütötte a tettest, majd dulakodni kezdtek. A rabló késének pengéje ekkor törött le. Eközben érkezett meg a kisbolt tulajdonosának fia. A két férfi együttes erővel tudta csak a rendőrök kiérkezéséig a rablót a helyszínen visszatartani.

A rokkantnyugdíjas férfi tetemes tartozása miatt már csütörtökön rablás útján próbált pénzt szerezni, ő próbálta kifosztani az enesei bankot.

Az 57 éves elkövető pár hónapja költözött Tatáról Enesére, szombat éjszaka óta a rendőrségen tartják. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett az 57 éves gyanúsított előzetes letartóztatására.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett.

A csütörtöki sikertelen bankrablásnál használt maszkot, cipőt, ruhát és játékfegyvert az enesei vasútállomás egyik szemetesében helyezte el, melyet a rendőrség még most is keres.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az italdiszkont sérelmére felfegyverkezve elkövetett rablás, míg az enesei takarékszövetkezet sérelmére fegyveresen elkövetett rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A gyanúsított az egy nap kihagyással elkövetett rablásokért akár 15 évet is kaphat – tájékoztatta lapunkat Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hirdetés