Hirdetés
Győr+
2012.06.20. 09:05

Városrét: nincsenek tervek

Továbbra sem világos, mi lesz a tavaly nyáron bejelentett mega-ingatlanprojekt sorsa. Az új tulajdonos képviselői tájékozódnak.

Hirdetés

A Rába frissen megválasztott felügyelőbizottsági elnöke, Polacsek Csaba újságíróknak nyilatkozva azt emelte ki: nem ingatlanpiaci, hanem gépipari befektetés az állam számára, hogy részvényfelvásárlással 77 százalék közelébe emelte tulajdoni arányát a társaságban.

Az államnak a Rába befektetésként egy gépipari exporttársaságot jelentett, és nem egy ingatlanvagyont, amit hasznosít – mondta, a kérdés élét azzal ütve el: nincs ma, aki meg tudná mondani, milyen lesz évek múlva a hazai ingatlanpiac.

Hirdetés

Tavaly június elején jelentette be a Rába és Győr vezetése, hogy milyen jövőt szánnak az egykori gyáróriás területén lévő Városrétnek: 10-15 év alatt megvalósuló ingatlan-beruházást álmodtak a 43 hektáros területre. A „suszter, maradj a kaptafánál” elv jegyében nem maguk kezdenének a munkába, hanem befektetőre bíznák a dolgot. Ez a belvároshoz közeli földterületen olyan központot alakíthatna ki, amelyben lakni, dolgozni és pihenni is lehet – szólt az akkori felvetés. Amely szerint elsősorban eladni szeretné a holding a telket.

Az akkor vázolt elképzelések szerint akár önhordó is lehet a projekt – feltéve, hogy a befektető több szakaszban épít, és visszaforgatja a bejövő pénzeket a következő etapba. Ráadásul a vevőnek bontania is csak itt-ott kell, ha pedig épít, abban a biztos tudatban dolgozhat, hogy a Mosoni-Duna és az 1-es főút is kényelmes közlekedési lehetőséget kínál.

Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója akkor azt jelezte: 2011 szeptemberében indul a befektető-keresés, amire egy-két esztendőt szánnak. A holding márciusi közgyűlésén azonban az derült ki: a dolog még „várat magára”. A cégcsoport első embere ezt azzal magyarázta, „nem látszik, hogy komoly érdeklődés lenne ingatlanok iránt”, így nem most próbálják meg értékesíteni a tavaly év végi értékén négy és fél milliárdosra becsült telket.

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat