Hirdetés
Győr+
2018.01.19. 20:52

Változóan felhős hétvége elé nézünk

Gyakran változó felhőzetre számíthatunk, nagyobb területen a felhőzet csökkenésére éjszaka és szombaton a Dunántúlon lehet számítani.

Hirdetés

Magassági teknő, valamint egy Németország fölött örvénylő ciklon alakítja Európa az Alpoktól északra fekvő felének időjárását. Általában erősen felhős vagy borult az ég, többfelé fordul elő csapadék. Az Alpok területén például több helyen is 20 millimétert meghaladó csapadékösszeg fordul elő. Eközben a Kelet-európai-síkság időjárását továbbra is anticiklon határozza meg, szinte a teljes síkságot rétegfelhőzet borítja. Ugyanakkor a Fekete-tenger térségében és a Balkán-félsziget felett ciklon örvénylik, emiatt ott sokfelé esik az eső, a hegyvidéki területeken havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és délebbi vidékein csak a hegyekben marad 0 fok alatt, de az Ural előterében csak mínusz 10-18 fokot mérnek napközben. Európa nyugati felén lényegesen melegebb van; Hollandiában 10, 11, Spanyolországban 15-20 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a már említett magassági teknő határozza meg, marad a változékony idő.

Gyakran változó felhőzetre számíthatunk, nagyobb területen a felhőzet csökkenésére éjszaka és szombaton a Dunántúlon lehet számítani. Reggel az Észak-Dunántúlon számítani lehet vegyes halmazállapotú (eső, ónos eső, havas eső) csapadékra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, hajnalra foltokban köd képződhet.

Hirdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 7 fok között valószínű.

likeold
a fb oldalunkat