Győr+
2011.10.27. 08:08

Változik a forgalmi rend a belvárosban – VIDEÓVAL!

A Dunakapu tér alsó rakpart kialakításához kapcsolódóan már mától változik a forgalmi rend a városban. Ettől függetlenül november 7-től indulhat meg a forgalom az alsó rakparton, illetve a Kossuth hídon, így az alsó rakparton meginduló forgalom már az új közlekedési rendbe fog becsatlakozni – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.

Az október 27-én életbe lépő új forgalmi rend szerint megfordul az Újkapu–Újvilág utca forgalmi iránya, így az a Batthyány tér felé lesz egyirányú. Mindkét utcában megszűnik az út melletti párhuzamos parkolás, és a Teleki utca helyett itt közlekednek majd a menetrend szerinti buszjáratok (a járatok a Kossuth híd megnyitását követően használják majd az új útvonalat). Ezzel együtt a Bástya utca iránya is megfordul, a Kiss János utcából a Dunakapu tér irányába lesz egyirányú.

A Kiss János utcának egy rövid szakasza a Liszt Ferenc és Schwarzenberg utcák között szintén egyirányú lesz a Schwarzenberg utca felé. A belváros, Révfalu irányába haladó forgalom így a Tarcsay Vilmos utcát fogja terhelni, ezért itt tilos lesz a parkolás. A Türr István utca is egyirányú lesz a Tarcsay felől a Kiss János utca felé, két oldalon parkolással. A Rákóczi utca kétirányú szakaszát is egyirányúsítják az Árkád irányába, szintén kétoldali parkolással. A Vörösmarty utca iránya is megváltozik, kivéve a Móricz Zsigmond rakpart és Bástya utca közötti szakaszát, mert az kétirányú lesz, ezen a szakaszon azonban tilos lesz a parkolás. A Móricz Zs. rakpartot a Dunakapu térnél lezárják, a Vörösmarty utcától zsákutca lesz a szakasz. Az Újvilág, Újkapu és Tarcsay V. utcákban hétfőtől elhelyezik a csütörtöktől hatályos megállni tilos jelzéseket. A jövő heti forgalomkorlátozások kivitelezése során útlezárások lesznek, az új forgalmi rend betartatása során rendőrök segítik a közlekedőket – zárta a tájékoztatást Máthé-Tóth Péter.

Kapcsolódó videónkat ITT nézheti meg.