Hirdetés
Győr+
2016.03.10. 10:46

Valósítsd meg önmagad! – fotókkal!

A győri Kovács Margit-iskola diákjainak hagyományos bemutatkozó tárlata látható szerdától a Napóleon-házban.

Hirdetés

A tárlaton, amely szerdán délután nyílt meg, az Iparművészetire járó fiatalok és az általános iskola rajztagozatosainak az elmúlt évben készített legkiválóbb munkái tekinthetők meg.

Hirdetés

Horváth Éva Andrea intézményvezető megnyitójában elmondta: az általános iskolásoknál a feldolgozandó téma ezúttal a népmese volt. A sokszínű tablók mutatják, a népmesék milyen közel állnak a gyermekekhez. A képek láttán az is megállapítható, hogy a művészetoktatás milyen pozitív hatással van a személyiség fejlődésére, hiszen a gyerekek munkáiból sugárzik a jókedv, az alkotós öröme, a gazdag fantázia és az önkifejezés élménye – emelte ki az intézményvezető. A rajzok tükrözik azt a sokféle vizuális technikát is, amiket a tanulók elsajátítottak.

 

A középiskolások az elmúlt év vizsgaremekeit és a különféle pályázatok díjnyertes alkotásait mutatják meg, ötvös, fémműves és üvegműves, divat- és stílustervező, női szabó és népi kézműves szakmákban.

 

 

Aki a művészeti területet szakmaként választja, annak ahhoz hogy eredményes legyen, a jó képesség, a tehetség mellett nagyon fontos az elhivatottság, a nagyfokú szorgalom, az igényes és precíz alkotó tevékenység valamint a kreativitás is – hívta fel a figyelmet Horváth Éva Andrea.

A tárlat nem csak a diákok, alkotók egyéniségét, stílusát tükrözi, hanem rávilágít a felkészítő tanárok magas szintű munkájára is, amelyet tanulóik épülésére végeznek.

 

 

Borsi Róbert önkormányzati képviselő köszöntőjében kiemelte, az összes kiállított tárgyban egy dolog a közös: az alkotó szíve. Hangsúlyozta, vannak technikák, amiket el lehet sajátítani, dolgok, amelyeket meg lehet tanulni, de az alkotó, a saját egyéniségét, az egyediséget önmaga teszi hozzá a munkájához.

 

 

A Napóleon-házban, Király utca 4. szám alatt április 15-ig látogatható a  Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak sokszínű tárlata.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat