Hirdetés

Vádat emeltek ellene

illusztráció: pexels
győr+
2019.10.22. 15:20

A Győri Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével vádolja azt a férfit, aki munkatársát egy targoncához kötve, neki súlyos sérülést okozott.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a harminchat éves férfi tavaly tavasszal meg akarta viccelni kolléganőjét, aki egy győri üzemcsarnokban egy targonca villáján ülve beszélgetett. A férfi a nőt egy műanyag pántszalaggal odakötözte a targonca villájához, majd elindította a targoncát és annak villáját is fel-alá mozgatta.

Haladása közben a targonca kereke a pántszalag végét felkapta, megfeszítette, ekként a nő leesett a targonca villájáról.

Hirdetés

A sértettnek a pántszalag megfeszítése, valamint a lezuhanás következtében zúzódott a koponyája, a bal alkarja és a könyökhajlata is, továbbá a bal tenyerének nyúzott, repesztett és szakított sérülését szenvedte el. Ez utóbbi sérülés nyolc napon túli gyógytartamú.

Az ügyészség az ügyet korábban közvetítői eljárásra utalta, amely – megállapodás hiányában – eredménytelenül zárult, ezért az ügyészség az eljárás folytatását rendelte el, majd vádat emelt.

A férfi terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség 

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat