Győr+
2011.09.05. 07:55

Ütemterv szerint halad a munka a győri kórházban

Készül a helikopter-leszálló, hamarosan az új épületszárny alapozási munkálatait is elkezdik, de tart még a „B” épületen belüli rekonstrukció is a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

A június elején – európai uniós támogatással – kezdődött megyei kórházfejlesztési projekt munkálatai az intézmény több helyszínén is látványosan, az ütemtervek szerint haladnak.

A projekt központi eleme a „C” épület helyén építendő új épületszárny, ahol a résfalazással már végeztek. Jelenleg a talajvízszint-süllyesztési munkálatok zajlanak annak érdekében, hogy az épület alapozása minél hamarabb megkezdődhessen. Az alapozási munkálatok megkezdéséhez több mint

25 ezer m3 földet fognak majd a munkaterületről elszállítani.

Készül az „A” épület tetején a helikopter-leszálló is. A betonszilárdulási vizsgálatokat követően a leszálló pályatest zsaluzatának elbontása következik. Ehhez ismét a födémbontási munkálatoknál már alkalmazott autódaru „segítségét” veszik igénybe.

Az ütemterv alapján a legmagasabb készültségi foknál a „B” épületen belüli rekonstrukció tart. A központi radiológiai osztály felújítás alatt álló részében a szakipari munkákkal várhatóan hamarosan végeznek. Ez a radiológia mintegy kétharmad részét érinti, a fennmaradó területen folynak a diagnosztikai vizsgálatok. A felújítási munkálatok befejezését követően, a visszaköltözés után természetesen a radiológia fennmaradó egyharmad részének rekonstrukciójára is sor kerül. Ugyancsak rekonstrukció előtt áll az intenzív osztály is, ám ennek felújítására – az előzetes ütemezés szerint – csak a jövő évben kerül sor.

A „B” épület földszintjén – az infúziós labor és a Petz Patika helyén – a központi intézményi gyógyszertár kialakításán dolgoznak, emiatt a Petz Patika is ideiglenes helyszínre, az „A” épület fogadószintjére költözött. A központi intézményi gyógyszertár kialakításával várhatóan novemberre készülnek el.