Hirdetés
Győr+
2016.03.16. 12:28

„Unokázós” győri csalókat fogott el a rendőrség – videóval, friss fotókkal!

Egy 45 éves férfival és egy 29 éves nővel, valamint egy 31 éves férfi bűntársukkal szemben folytat nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hirdetés

A részletekről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az illetékesek. Az elkövetők eddig kéttucatnyi csalást ismertek be 2,5 millió forint értékben, a sértettektől 200 és 800 ezer forint közötti összeget csaltak ki.

Hirdetés

 

Dr. Bánhalmi Zsolt, a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese elmondta, a Soproni Rendőrkapitányság és a Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói március 9-én a reggeli órákban fogták el S. Tamás 45 éves és L. Brigitta 29 éves győri tartózkodási helyű lakosokat valamint elfogták és kihallgatták R. Krisztián 31 éves győri lakost, aki S. Tamás egyik bűntársa volt. A gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idős személyektől több százezer forintos összegeket.

 

 

A nyomozók megállapították, hogy idős hölgyeket vonalas telefonszámukon egy női hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lányukként mutatkozott be. Többek között olyan ürüggyel kértek pénzt a nagymamától, hogy balesetet szenvedtek, kártyaadóságuk van, vásárlásra, lakásvásárlásra, vagy ügyvédi díjra kell a sürgős segítség. A hiszékeny nagyszülők pedig bedőltek, és egy ismeretlen személynek lezárt borítékban átadták a kialkudott pénzösszeget.

 

 

Aranyos Gábor, a soproni rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője arról számolt be, hogy egyszerre tíz helyszínen jelentek meg a nyomozók a múlt szerdán és három embert állítottak elő. A csalók rafinált, kifinomult módszerekkel dolgoztak, elsősorban egyedülálló, feltehetően jómódú idős hölgyeket hívták fel telefonon. A mobiljaikat minden esetben megsemmisítették. Az elkövetők a pénz átvételekor a háznál sem hagytak semmiféle nyomot maguk után.

 

 

Kovács Sándor, a megyei főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője kiemelte, továbbra is nagy hangsúlyt fektet a rendőrség a prevencióra a nyugdíjasok körében. Hiszen a csalók elsősorban a nagyszülők, az idős emberek jóhiszeműségét használják ki.

 

Szerző: police.hu – Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat