Hirdetés
Győr+
2016.04.14. 16:13

Újraélesztés a győri Széchenyi téren – flashmob fotókkal!

Látványos újraélesztési gyakorlatot mutattak be fiatalok csütörtökön délután a Széchenyi téren, ahol a járókelőknek próbálták megtanítani, hogyan segíthetnek.

Hirdetés

A Széchenyi téri villámcsődületet a belvárosi Egészség-piac részeként rendezték meg, Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunikációs és marketing csoportvezetőjének kezdeményezésére. Aki elmondta, ezzel a bemutatóval szeretnék felhívni a figyelmet az újraélesztés fontosságára. A szervező kiemelte: a Rómer házban csütörtökön este hat óráig folyamatosan várják az érdeklődőket, egészségügyi mérésekkel, előadásokon, egészséges ételek kóstolójával.

Hirdetés

 

Somogyi Tivadar alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hosszú évek óta megrendezi az önkormányzat a különböző városrészekben az Egészség-piac programjait, így a belvárosban is. A programsorozat lényege, hogy nem a háziorvosoknál kell hosszú idei várakozni a vizsgálatokra, hanem „házhoz hozzák” a szűréseket. Az érdeklődők különféle méréseken, szűréseken, vizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt egy helyen.

 

 

Az újráélesztési flashmobot nagyszerű ötletnek tartja az alpolgármester, mert mint mondta, évente több száz ember azért hal meg, mert a környezetében lévők nem tudtak segíteni, a mentő pedig túl későn érkezett. „Ha időben el tudjuk kezdeni az újraélesztést, akkor értékes perceket nyerünk a mentők kiérkezéséig, és ha csak egyetlen ember életet is meg tudjuk így menteni, már megérte megtanulni a technikát “– emelte ki dr. Somogyi Tivadar.

A rendezvény szakmai partnere a Misszió Mentőszolgálat volt.

Szerző: Földári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat